Co se rozmohlo a co se děje v Tescu Písek?

1. 4. 2017

Hlavní průchody v prodejní hale zaplněné paletami s nevybaleným zbožím a místa mezi regály pojízdnými vozíky se zbožím připraveným k doplnění regálů. Přítomnost zaměstnanců okolo zboží buď žádná, nebo jen ojedinělá. To vše v dopoledních hodinách 09,00 – 10,00 hod., kdy by už dávno mělo být vše plně připraveno k prodeji a spokojenosti kupujících.

K tomu přistupuje nedostatek pokladních a kdy ani samoobslužné pokladny nestačí. Vytvořené dlouhé fronty u pokladen se vinou jako had zpětně mezi regály a brání průjezdu dalších nákupních vozíků. Čekání, strkání a chaotické pohyby zaměstnanců. Navíc jsem měl dnes dojem, že zaměstnanci nejsou motivovaní a snad stávkují pomalým až liknavým přístupem k práci.  

Co se stalo a čím to asi je? S jistou opatrností spekuluji o šlendriánu českého managementu, nebo o nedostatečném morálním a finančním ohodnocení zaměstnanců.  Ať tak či onak, není to výjimka, jde v poslední době o opakující se nepořádky. Moje reakce je snad logická, zde už nebudu nakupovat a „nikdy více Tesco“ je snad pochopitelné.

Autor: 
+ foto: Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní