Písek: Poslankyně KSČM Alena Nohavová besedovala s píseckými zastupiteli, členy výborů a komisí

30. 3. 2017

Ve středu 29. března 2017 navštívila poslankyně KSČM Alena Nohavová v rámci poslaneckého dne písecký okres. Mimo Milevska navštívila také město Písek a besedovala se členy píseckého klubu zastupitelů KSČM, členy výborů a komisí. Není to její první návštěva města a okresu a tak se mezi námi cítila jako doma. Cílem besedy bylo společné posouzení plnění volebního programu v Písku.

V úvodu besedy vystoupil Jiří Lejčar, předseda okresního výboru a zastupitel města, s hodnocením jednotlivých bodů volebního programu. Jeho vystoupení doplnili podle pracovního a odborného zaměření zastupitelé Karel Vodička jako předseda klubu, člen majetkoprávní komise a předseda představenstva Teplárny Písek, a.s. a Václav Reichl jako zastupitel, předseda osadního výboru Sv. Václav a předseda sportovní komise.

Následovalo vystoupení Josefa Kovaříka, člena finančního výboru, Jany Kozákové, členky sociální komise, Jana Choulíka, člena bytové komise a celé řady dalších sympatizantů a hostů.

Poslankyně Alena Nohavová ocenila odvedenou práci a veřejné aktivity píseckých komunistů ve prospěch občanů a zdůraznila její význam zejména nyní v předvolebním období. Sama informovala o problémech práce při schvalování zákonů. Nyní se například sama zabývá návrhem zákona o sociálním bydlení a nejednotností názorů na jeho obsah. Ve shodě s předsedou okresního výboru a administrátorem webových stránek poukázala na nezastupitelný význam využívání médií a zprostředkování naší práce, našich programů a myšlenek velké většině občanů. Na úrovni obcí, měst, okresů jsou vhodné převážně pro nás dostupné internetové sociální sítě typu facebook, twitter a webové stránky.  

V části neformální diskuse zazněly informace, které objasnily širší souvislosti práce zastupitelů, aktivů, ale také zaměření práce vedení města. Snad nejvíce pozornosti bylo věnováno výstavbě bazénu, realizace koncepce tepelného hospodářství města, zabezpečení sportovní činnosti, plánům využití areálu bývalých kasáren atd.  

Závěrem bylo konstatováno, že se práce daří, volební program je plněn a je mu průběžně věnována pozornost. Alena Nohavová, poslankyně KSČM, poděkovala za pozvání, milé přijetí a vyjádřila přesvědčení, že nás opět při nejbližší příležitosti opět navštíví.

Autor: 
+ foto: jk
Zdroj: 
Vlastní