Písek: Bazén Pod lesnickou školou a Pleskotova lávka přes Václavský jez bude

4. 3. 2017

Zastupitelé města Písku 2. března 2017 po delší opětovné výměně názorů konečně rozhodli. Na toto téma jsme uveřejnili obsáhlý článek autora Ondřeje Veselého, kde podrobně popisuje genezi vývoje celé kauzy „Bazénový evergreen“, podrobnosti zde:

Názorový nesoulad zastupitelů v minulosti i při tomto hlasování bohužel trvá, a to se v tomto případě týkalo i zastupitelů KSČM. Proto byl nakonec bazén schválen jen 14 hlasy z 24 přítomných, což je těsná většina. U Pleskotovy lávky přes Václavský jez nebyly diskusní připomínky, a tak byla schválena drtivou většinou.

Plavecký bazén byl schválen v provedení jako „Vnitřní plavecký bazén“ s limitní cenou 200 milionů Kč bez DPH. V rámci projektové dokumentace bude součástí také venkovní areál a wellness s limitní cenou 50 milionů Kč bez DPH. Celkem tedy 250 milionů Kč bez DPH.

Pleskotova lávkaPleskotova lávka přemosťující Václavský jez byla schválena jako součást cyklistické stezky a chodníku Hradiště, vedoucí až do průmyslové zóny Písek. Jinými slovy jde o propojení sídliště Hradiště s průmyslovou zónou. Zahájení výstavby Pleskotovy lávky se předpokládá ve čtvrtém čtvrtletí 2017 a vyžádá si náklady ve výši 29 milionů Kč bez DPH.

Západní pohled
jk