ČSSD nemusí chystat daňovou revoluci, je tu návrh KSČM

22. 2. 2017

Ačkoli sociální demokraté navrhují ve svém volebním programu zavést progresivní zdanění, přesto ve sněmovně zamítli zařazení obdobného návrhu KSČM, který leží ve sněmovně už rok. Co k tomu říct? Další slib ČSSD bez úmyslu ho splnit.

ČSSD přemýšlí jako KSČM. Chce zavést čtyři daňová pásma.  Do měsíční hrubé mzdy

- 30 000 Kč - 12 procent ze superhrubé mzdy

- 30 000-40 000 Kč - 15 procent ze superhrubé mzdy

- 40 000-50 000 Kč - 25 procent ze superhrubé mzdy

- nad 50 000 Kč - 32 procent ze superhrubé mzdy

"My na vrata tlučeme s větší progresivitou daňového systému od té doby, kdy nám pravice daňový systém přiblížila k rovným daním. Jsme pro všemi deseti. Jdou stejným směrem, jako jsou naše úvahy. Tyhle návrhy se ale vždy objeví až těsně před volbami," říká Jiří Dolejš.

 Naše návrhy nejsou nadarmo.

Jak jinak si vysvětlit, že pro požadavek poslance Jiřího Dolejše, aby sněmovna už dnes konečně začala projednávat návrh KSČM, který leží ve sněmovně rok, zvedli ruce pouze tři sociální demokraté! Kdyby to ČSSD myslela vážně, mohla svůj předvolební slib splnit ještě před volbami! »Kdyby ČSSD vážně mluvila o tom, že chce splnit svůj volební program, nikdy by nepřipustila, že naše daňové změny jsou neustále odsouvány z programu sněmovních schůzí,« prohlásil před novináři předseda ÚV KSČM, místopředseda sněmovny Vojtěch Filip.

Autor: 
+ foto sken: jk
Zdroj: 
fc. Haló noviny