Písecké Výstaviště a ulice Svatotrojická dostanou novou tvář

15. 2. 2017

V těchto dnech probíhá na Výstavišti kácení deseti vzrostlých stromů v rámci akce Rekonstrukce ulice Svatotrojická a parkoviště P1 na Výstavišti. Pokácené stromy budou nahrazeny 21 novými lipami a jedním platanem javorolistým. Kácení je zajištěno prostřednictvím VOŠL a SLŠ Bedřicha Swarzenberga.

Z tiskové zprávy č. 10 ze dne 09.02.2017

Rada města schválila zadávací podmínky výběrového řízení na dodavatele veřejné zakázky Rekonstrukce ulice Svatotrojická.

„Součástí bude oprava povrchu i parteru vedle Kozlovny a výstavba nového chodníku, rekonstrukce a rozšíření navazujícího stávajícího parkoviště na Výstavišti, vybudování autobusového terminálu a instalace nabíjecí stanice pro nabíjení elektromobilů. Nová bude také technická infrastruktura využívající stávající sítě v místě stavby včetně úprav stávajících rozvodů a nová výsadba. Součástí stavby je rovněž elektronický parkovací systém a drobný městský mobiliář,“ popisuje místostarosta Josef Knot (TOP09).

V těsné blízkosti parkovacích stání na jižní straně Výstaviště u veřejných záchodů je vytvořen u obvodové pozemní komunikace záliv pro autobusový terminál na dva autobusy. Jeho umístění v bezprostřední návaznosti na systém chodníků lemujících parkovací stání umožňuje v kombinaci s nově navrženým chodníkem mezi Svatotrojickou ulicí a říční promenádou bezproblémové pěší propojení s historickou částí města.

Posledními změnami jsou nově vznikající parkovací stání v předpolí areálu Svatotrojického hřbitova a před restaurací Kozlovna. Pro ucelený dojem řešeného území je návrh doplněn výsadbou zeleně.

„Novým návrhem dojde k navýšení o 45 stání pro osobní automobily. Realizačně stavba potrvá asi tři měsíce, předpokládané dokončení je srpen letošního roku. Odhadovaná cena je 15,6 mil. Kč vč. DPH,“ dodává místostarosta.

Fotogalerie

Autor: 
+ foto: Bc. Kristýna Barchini - tisková mluvčí
Zdroj: 
www.mesto-pisek.cz