Zablýsklo se?

6. 2. 2017

Na nějaké stranické konferenci padl návrh, aby se umožnilo dávat na webovou stránku organizace také příspěvky (připomínky, postoje) těch, kteří nezastávají úplně shodný názor s většinově přijatým usnesením nebo odhlasovaným opatřením. Mělo by jít o vytvoření možnosti na svůj názor blíže upozornit a také o něm diskutovat. Návrh byl hned podpořen členem, který uvítal, že tak vznikne možnost pro mladé, aby neutíkali se svými nápady jinam, do jiných internetových stránek či sociálních sítí. Další návrh rozšířil, že tato možnost bude nejen pro mladé, ale i pro další „oponenty“ při řešení předložených problémů. V organizaci vznikne  prostředí pro širší diskuzi s argumentací, která bude přínosná při řešení nastalých problémů.

Je sobota ráno a ještě je tma. To byl sen! Displej na budíku nesvítí, vypadly pojistky. Že by uhodil blesk? Ale teď v únoru?

Jako pravidelný čtenář webových stránek takové organizace, a někdy také oponent s ambicí upozornit svými alternativními připomínkami a návrhy, bych takový blesk z nebe s velikým hromem přivítal. Ale usměrnil bych jej do místa spánku odpovědných funkcionářů. Snad by se potom čtenáři dočkali plného a bezchybného provozu jejich informačních médií a mohli využívat všech technických možností, které jsou jinde běžné.

Autor: 
MUS,jk
Zdroj: 
vlastní