Závěrečná zpráva sněmovní komise pro reorganizaci policie budí rozpaky

2. 2. 2017

Příliš rychlé souhlasné stanovisko předsedy parlamentního klubu KSČM Pavla Kováčika se kterým se nechá polemizovat. To spíše pozdější vyjádření předsedy KSČM Vojtěcha Filipa s výzvou na rozpuštění sněmovny odpovídá situaci.

Myslím, že úspěch slavily struktury založené na vzájemném krytí porušování obecně přijatých zásad. Jedná se o typ sociálních sítí, které mají podobu vzájemného vydírání, vzájemného krytí i vzájemného protěžování v institucionálním systému společnosti těch, co na sebe vědí něco takového, zveřejnění čehož by v daných společenských podmínkách vedlo k jejich difamaci a potrestání. Vazby v těchto strukturách jsou mimořádně pevné, mají tendenci propojovat se s vazbami založenými na investování do společenské pozice a ovládat částečně či za určitých podmínek i plně institucionální systém společnosti. ( Využit aparát Teorie her, r. 2014, Radim Valenčík )

Babiš může být spokojen. Jak zaznělo v ČT přinese mu celá kauza 3% hlasů navíc. A pokud Sobotka a další požadují nějakou omluvu za Babišovy výroky, tak buď neumí Zprávu ... číst nebo jim to nedochází. 

Závěrečná zpráva
Vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny  pro prověření činnosti příslušníků Policejního prezidia České republiky, Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie České republiky a státních zástupců Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v souvislosti s reorganizací Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie České republiky a Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Policie České republiky k 1. srpnu 2016. Celá Zpráva  ... zde:
 


Z diskuse

kafrmi

2017-02-02 15:46

Tomu, že cílem nebylo odstranit pana Šlachtu, nevěří ani ten největší trulo. KSČM by v tomhle měla dávat na fakta, nikoliv se soustředit na boj proti Babišovi. Výsledek jsem nakonec předpověděl než začali zasedat.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní, ihaló.cz