Zaměstnancům průmyslové zóny se zlepší komfort přístupu do zaměstnání

31. 1. 2017

Písečtí zastupitelé za KSČM přijatý volební program plní. Na jednání zastupitelstva dne 19. ledna tohoto roku pomohli schválit projekt cyklostezky a chodníku do průmyslové zóny v úseku křižovatka Čížová – Dobešice.

Málokdo ví, spíše jen tuší, že v průmyslové zóně je již zaměstnáno více než 3 500 pracovníků, ve většině podniků je třísměnný provoz. Cyklisté ani chodci nemají v tomto úseku jinou možnost než využívat frekventovanou, neosvětlenou komunikaci nebo chodit po vyšlapané bahnité stezce.

Vybudovaná cyklostezka a chodník, v délce 1,3 km, bude mít asfaltový povrch, veřejné osvětlení a podél stezky budou vysázeny stromy.

Cena stavby je 10 milionů korun. Město Písek úspěšně požádalo o dotaci na výstavbu této stezky do Integrovaného operačního programu, přiznaná dotace je ve výši 9 milionů korun. V současné době Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje právní akt (rozhodnutí o poskytnutí dotace). 

Vzhledem ke skutečnosti, že dle původních pravidel financování měly být projekty financovány průběžně, byla do rozpočtu města na rok 2017 zahrnuta částka 1,5 milionů. Podle nových pravidel musí město Písek projekt předfinancovat a po ukončení akce bude dotace městu Písek proplacena. Z těchto důvodů zastupitelé schválili navýšení rozpočtu na projekt „Cyklistická stezka a chodník v průmyslové zóně Dobešická“ o 9 milionů korun. Přejeme, aby se dílo podařilo ještě letos, jak je ostatně plánováno.

Autor: 
jk
Zdroj: 
+ foto, www.mesto-pisek.cz/