Komunisté Písecka jednali na okresní nominační konferenci

29. 1. 2017

Již tradičně si komunisté Písecka vyčleňují soboty pro svá jednání. Tak tomu bylo i 28. ledna 2017. V Kulturním domě v Písku projednali a v závěru nominovali své kandidáty do letošních parlamentních voleb. Kromě delegátů, navrhovaných kandidátů byli také jako hosté přítomni poslankyně PS PČR Alena Nohavová, předseda Jihočeského krajského výboru KSČM Petr Braný a předsedkyně Republikové rady Levicových klubů žen Květa Šlahúnková.

V úvodním vystoupení poukázal předseda OV KSČM Jiří Lejčar na nepříznivé výsledky loňských krajských voleb, sebekritické hodnocení a poučení pro nastávající parlamentní volby. V dalším vyzdvihl velice úspěšnou práci v Poslanecké sněmovně, kterou za Jihočechy odvádí Vojtěch Filip a Alena Nohavová. Jsou to především oni, kdo se zajímali o naše problémy a řešili s námi konkrétní starosti škol, školských a zdravotnických zařízení, starostů obcí a měst píseckého okresu. V závěru svého vystoupení podtrhl důležitost a význam vlastní mediální práce spolu s osobními kontakty s voliči.

Po diskusi a seznámení s navrhovanými kandidáty byli schváleni na kandidátní listinu jihočeské KSČM do Poslanecké sněmovny PČR Stanislav Češka (51), starosta obce Branice, Jiří Šebelle (36), IT specialista, Bedřich Mašík (47), vodohospodářský pracovník a jako náhradnice Jana Kozáková (63), prodavačka. Konferencí byl také doporučen do čela jihočeské kandidátky Vojtěch Filip a do popředí téže kandidátky Alena Nohavová.

Konference také schválila delegáty na krajskou nominační konferenci, která se bude konat 11. března 2017. Jsou jimi Jiří Lejčar, předseda OV KSČM a člen JčKV KSČM, Josef Zíka, člen JčKV KSČM, Josef Kovařík, místopředseda OV KSČM, Stanislav Sedláček, člen ÚV KSČM, Bedřich Mašík, kandidát a jako náhradnici Janu Kozákovou.

S objasněním konkrétních přístupů krajského a vrcholného orgánu strany k volbám vystoupil předseda JčKV KSČM Petr Braný. Rovněž poukázal na význam výběru zkušených kandidátů a důležitost jejich veřejné a transparentní volby.

O své práci informovala poslankyně Poslanecké sněmovny Alena Nohavová. Přiblížila interpelace představitelů výkonné moci a podané legislativní návrhy především v oblasti sociální a zdravotnické ve snaze plnění programu KSČM.

O práci Levicových klubů žen zase hovořila předsedkyně Republikové rady Levicových klubů žen Květa Šlahúnková. Jako příklad dobré práce jmenovala LKŽ v Dobevi a Písku. Jmenovitě za vytváření podmínek pro jejich práci Josefa Zíku a Jiřího Lejčara.

V diskusi se písečtí komunisté vyjadřovali k problémům mediální práce, konkrétního významu osobního styku s občany atd. Namátkou vybíráme. Josef Pinta poukázal na nevhodnost kumulace funkcí a na negativní projevy současné vládní politiky, kdy se například na Kovářovsku začínají vylidňovat některé obce. O významu správného zaměření volební kampaně a výběru vhodných témat hovořil Josef Zíka, který současně kritizoval  zemědělskou politiku státu, která umožňuje znehodnocování kvalitní úrodné půdy.

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní