Trestní oznámení na Centrum kultury Písek, o. p. s.

22. 1. 2017

Rada města Písku se rozhodla ke kroku, který není v podmínkách města zcela běžný. Doporučila a starostka města Eva Vanžurová podala jménem města trestní oznámení na Centrum kultury Písek, o. p. s (dále jen CKP). Při likvidaci této organizace v roce 2015 a s tím spojené inventuře byly zjištěny závažné okolnosti nasvědčující tomu, že mohl být spáchán trestný čin. Jak ubezpečila starostka Eva Vanžurová občany města, tento stav se netýká současné nástupnické příspěvkové organizace Centrum kultury města Písek vzniklé 1. července 2015.

Komisi města se nepodařilo dohledat majetek v řádu stovek tisíc a jeho osud nelze zjistit ani z neprůhledných inventarizačních zápisů a finančních dokladů.

Proti tomu se ohrazuje bývalý předseda správní rady CKP a současný zastupitel Ondřej Veselý. Uvádí, že do předávacího protokolu nebyly zaznamenány věci nefunkční nebo zničené. Bohužel ani slovo o tom co udělal jako předseda správní rady k tomu, aby bývalé vedení CKP nakládalo s majetkem města jako řádný hospodář. Celou záležitost považuji za skandální, kterou by se měl zabývat Kontrolní výbor Zastupitelstva města Písek. Jistě by se občané města rádi dověděli jaký byl a jak je nastaven systém, který umožnil selhání řízení a kontroly. Jakou relevanci měla nebo mají veškerá hlášení a účetní uzávěrky všech organizací zřízených městem. 

Autor: 
+ foro: jk
Zdroj: 
Vlastní