M. Vostrá: Sobotka dává přednost přežití

3. 1. 2017

Marně přemýšlím, kam se poděla realita v premiérově projevu. Rozhodně nezdůvodnil svůj postoj k církevním restitucím, které tolik používal ve své předchozí parlamentní kampani. Nedovede patrně ani vysvětlit, jak nadále bude postupovat tato vláda v rámci OKD a co bude řešením jak pro Moravskoslezský kraj, tak pro rodiny horníků. Celkově pak zapomíná řešit důsledky podivných privatizačních projektů z minulé doby.

Mnoho předložených zákonů s velkou pravděpodobností nezvládne vláda v tomto volebním období projednat. A tak před sebou hrne spoustu problémů, které budou čekat na ty, kteří přijdou po parlamentních volbách v tomto roce. Evidentně neřeší ani bezpečnost naší republiky a jeho přílišný příklon k názorům německé kancléřky Merkelové nám všem nahání husí kůži. Budeme se i nadále snažit docílit prosazení návrhů zákonů, které vypracoval poslanecký klub KSČM.

 Jak je vidět, rozhodl se premiér Sobotka příliš nekopat ani do svých vládních partnerů. Patrně vzal na vědomí, že by jeho rozkývaná premiérská židle mohla spadnout.

Autor: 
Miloslava Vostrá, poslankyně PSP ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
www.kscm.cz