Písečtí komunisté o své mediální politice

10. 12. 2016

Okresní výbor v Písku se při svém pravidelném jednání vždy zabývá jak vlastními mediálními výstupy, tak zaujímá postoj k různým mediálním výstupům veřejných médií. Tak tomu bylo i při jednání výkonného výboru dne 6. prosince 2016. Konstatováním, že veřejná média nejsou vyvážená, poskytují zavádějící až nepravdivé informace a že zástupci KSČM nedostávají přiměřenou možnost se mediálně vyjádřit, by bylo asi vozením dříví do lesa. Proto vedení okresního výboru hodnotí hlavně sebe, své možnosti a rezervy a schopnost se ve svém okolí mediálně prosadit. Začínáme u sebe, jak dokážeme zprostředkovat občanům výsledky naší práce v obecních zastupitelstvech, ve výborech a komisích, tedy jak dáváme o sobě a naší práci vědět. Řada věcí se daří a není toho zas tak málo. Na tomto úseku se velká většina práce v plnění volebního programu daří. Bohužel zjišťujeme mnohé rezervy. Jednou z velkých rezerv je nedostatek dopisovatelů, což má vliv na menší popularizaci dobré práce komunistů na veřejnosti, v orgánech veřejné správy apod. S tímto vědomím zazněla mnohá kritika při besedě zastupitelů, členů komisí a výborů s vedením okresního výboru dne 29. listopadu 2016.

Naše rezervy spolu s potlačováním mediálního obrazu o KSČM ze strany režimního mainstreamu pak politický protivník zneužívá a podsouvá veřejnosti nepravdivé informace o tom, že komunisté „spí a nic nedělají“. Čistou a mnohdy podprahovou manipulaci bohužel mnozí občané neprohlédnou a „zbaští ji i s navijákem“.

Při pravidelném hodnocení návštěvnosti internetových stránek bylo opakovaně analyzováno, že od krajských voleb poklesla návštěvnost našich webových stránek staršími čtenáři věkové struktury 65+. Naopak velmi potěšilo zjištění, že o to více začínají stránky píseckých komunistů navštěvovat čtenáři věkových kategorií 18 – 44 let a stabilní návštěvnost je zjišťována u věkové kategorie 55 – 64 let.

Byť se KSČM nemůže chlubit převratnými volebními výsledky při krajských volbách došlo k nečekanému obratu zájmu o naše informace všeho druhu, o KSČM a píseckých komunistech.

Procento návštěvnosti mladých přibývá a za minulý měsíc dosáhlo plných 76%

Ve shodě s Redakční radou JčKV KSČM upozorňujeme, že je nutné na mediální scéně zásadně zvýšit aktivitu funkcionářů ve všech úrovních okresní stranické struktury. A to od základních organizací až po vedení okresu. Webové stránky OV KSČM Písek se musejí stát tribunou názorů, zkušeností a zejména pozitivních výsledků práce komunistů. A to jak v základních organizacích, tak zastupitelů a radních za KSČM ve městech a obcích okresu. Zatím na tomto úseku máme rezervy, které řešíme a krok za krokem odstraňujeme.

Dovolím si na závěr učinit nabídku zájemcům. Pomozte nám zlepšit úroveň mediálního obrazu KSČM. Velmi bychom ocenili aktuální informace z celého okresu a zvláště články ze všech oblastí společenského života.

jk
Vlastní