Předčasný průzkum? A čemu slouží?

21. 8. 2022

Do prezidentských voleb chybí ještě půl roku a již »víme«, kdo bude prezidentem. Tedy alespoň podle prvního zveřejněného průzkumu, i když všechno může být pochopitelně zcela jinak. K čemu vlastně slouží takový průzkum? Má i svůj další smysl, než jen informovat o názorech lidí, které se mohou v průběhu dalších měsíců měnit. Cílem je vsugerovat voličům, že ten a ten je lepší, než onen druhý, třetí…

Podle průpovídky, že »čert se.e na větší hromadu« se postupuje i tady a když se k tomu bude připočítávat jistá mediální masáž, pak výsledek musí dopadnout nakonec tak, jak nám budou celý půlrok vsugerovávat média. Vítěz je totiž především jejich záležitostí. Jinak by v Horní Dolní nemohli volit vyloženého nýmanda, který pro jejich blaho nemůže udělat nic a jehož jméno jim stejně nic neříká. Dejme tomu takového doktora Hilšera, jehož pidistrana pobírající každoroční příspěvek na činnost, se skládá snad jen z jeho rodiny a sekretariát prý tvoří jeho obývací pokoj – alespoň tak to před časem napsal jeden server.

Smyslem zveřejněných průzkumů je ovlivnit rozhodování, a když se k tomu občas přidá vymyšlenina na úkor nepodporovaného kandidáta a vyzvednutí toho, kterého média propagují, »je vymalováno«.

V našem případě jsme se dozvěděli, že sice v prvním kole prezidentských voleb vyhraje Andrej Babiš, tedy pokud bude kandidovat, ale v druhém »mu to natře generál Petr Pavel«. Právě jeho pečlivě vybraná a retušovaná fotografie text doplňuje. Pokud bude někdy zveřejněn portrét Babiše, pak na něm bude vypadat jako bezdomovec. Řekněte: Dát takové »nule« svůj hlas? To nemůže udělat ani babka či dědek z Horní Dolní.

Pečlivě promyšlená akce má svoji režii. I když si to snad neuvědomují ani ti z médií, kteří se pro vyhlédnutého vítěze u nás angažují. Režiséři jsou totiž z vně našich hranic a zeměpisně moc daleko. Ti naši pak plní zadání vymyšlená propagandistickými esy, která už dokázala »barevnými revolucemi«, přes Majdan a show kolem Zelenského, vyvolat až slzy či zatnuté pěsti a následně pak změny téměř kdekoli na světě. Je to ostatně jejich profese a plní jen úkol, který jim zadal kapitalistický globál.

Vítězem výše zmíněného průzkumu se stal Petr Pavel. Zda jím bude i v lednu, se neví, ale zmínění propagandisté a jim sloužící média se budou předhánět v tom, jak každého z nás zmanipulovat v jejich zamýšleném směru. Tady už se k »aktivnímu přístupu« meze klást nebudou, a tak každé mainstreamové médium přispěje svým kouskem do skládačky. Tlak na každého z nás bude narůstat, protože mužem, který má být vybrán a jenž bude bezmezně sloužit všemocnému kapitálu, je bývalý náčelník náčelníků z bruselské centrály NATO, jež je prodlouženou rukou amerického Pantagonu. Muž, který aktivně sloužil v dobách Varšavské dohody a přísahal na to, a později převlékl uniformu, dřívější přísahu »pověsil na hřebík« a zapřísahal se Severoatlantickému paktu a globalizovanému kapitálu, jenž s našimi hranicemi nemá nic společného.

Průzkum má tedy ukázat, že Babišovi voliči vlastně své hlasy »vyhodili oknem«. Pavel »totiž vyhraje«, protože většina národa podlehne mediálnímu tlaku – tak je to alespoň naplánováno. Tento tlak má ovšem, aby byla zvýšena jeho účinnost, také vedlejší programy. Proto se v září uskuteční proces kvůli »zmanipulované kauze« Čapí hnízdo. To má ubrat Babišovi body. Proces bude vlastně jen propagandistickou záležitostí, protože nikam nepovede, ale proč nevyužít každé příležitosti k očernění protivníka? Pokud by totiž Babiš vyhrál, nebyl by jeho bezprostředním řídícím orgánem americký velvyslanec a to by se zřejmě nesetkalo za mořem s pochopením. Proto budou v boji o Hrad nasazeny všechny možné propagandistické kalibry. Ty tzv. průzkumy jsou jen jedním z nich.

Jaroslav Kojzar
iportal24.cz