Šíření nenávisti a hysterie jako státní politika?

23. 7. 2022

Celých 10 dní šíření hysterie a nenávisti vůči Rusku, a ještě jí není konec. Typická trvající kampaň s mediální, ale trvalou intenzitou pod unijním pantoflem. Vše kolem ohlášené každoroční údržby plynovodu Nord Stream. Prý nám Putin zatne tipec a přestane dodávat plyn úplně, budete v zimě mrznout, omezte spotřebu atd. A to nemluvím o neustálém zdražování, které neustále podprahově přičítají Rusku.

Údržba skončila a toky plynu do Evropy se obnovily přesně jako před údržbou, to je v množství, jaké si smluvní strany od Gazpromu nasmlouvaly.

Rusko smlouvy plní, ale spojený Západ sám o své vůli omezuje a přerušuje odběr ruského plynu ve snaze připravit ho o odbytiště a tím o finanční příjmy. To je jedna z forem ekonomické války. Cynicky pak masírují své občany v médiích, že je to Rusko, které plyn zadržuje, nedodává, vyhrožuje zastavením a vydírá ...

Rusko má na plnění smluv v dodávkách všeho druhu, i plynu, nejen ekonomický, ale i morální a etický zájem. Jde o elementární důvěru, kterou již spojený Západ ztratil, ale Rusko si uchovalo. Vždyť noví odběratelé zejména Čína, Indie a desítky dalších zemí posuzují smluvní strany především podle spolehlivosti a předvídatelnosti jednání.

Poučí se občané?

Autor: 
Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Zdroj: 
Vlastní