MOŽNOST "ŠPICLOVÁNÍ" VOJENSKÝM ZPRAVODAJSTVÍM JE NAPROSTO SKANDÁLNÍ

30. 11. 2016

Vážení a milí přátelé,

 právě sleduji na ČT 24 diskuzi na téma změny legislativy, která fakticky umožní Vojenskému zpravodajství možnost kompletního monitoringu všeho - telekomunikační komunikace i veškeré "netové" komunikace.

 Netuším, zda-li všichni chápou ten obrovský záběr a naprostou možnost doslova "šmírovat" každého z nás ...

 Obecně chápu argumenty bezpečnostního charakteru a již v minulosti jsem na toto téma uveřejňoval nějaké články.

 Jde o to, že takovéto obrovské nasazování monitorovacích prostředků, mimochodem analýza získaných dat vyžaduje obrovské finanční náklady, je odrazem "zoufalosti" v operativních složkách. A to jak policejních, tak zpravodajských.

 Opakovaně tvrdím, že skvěle fungující operativní složky (veškeré) jsou ve svých výsledcích, tedy odhalování, dokumentace a realizace závažné trestné činnosti nejlepším řešením, bez zbytečné šikany celého národa a dokonce vyjdou stát levněji.

 Tento stav je způsobem mnohaletou úmyslnou destrukcí těchto složek, kdy pod záštitou nesčetných reforem těchto složek a zcela nesmyslným zaváděním "rádoby" nezbytných kvalifikačních předpokladů, byly tyto složky zdecimovány a proto jsou nuceny se uchylovat k takto plošným, "zoufalým" opatřením, kde se můžeme jenom "modlit", aby bylo zachyceno něco, co dokáže odhalit závažnou trestnou činnost.

 Operativní složky jsou dnes v drtivé většině vysokoškoláci bůh ví jakých škol, s osvědčením o jazykových zkouškách a mnoha dalších "papírů" osvědčujících jejich požadovanou "kvalifikaci", kteří však bohužel vůbec neumí svoji práci.

 To je špatně, špatně a špatně.

Je nezbytné zrušit veškeré "kvalifikační nesmysly" a tyto složky, které jsou mimořádně specifické, ale tak potřebné pro bezpečnost státu, personálně obsazovat výhradně dle potřeb těchto složek, samozřejmě s důkladnou bezpečností prověrkou a psychotesty.

 Vše ostatní je cesta do "pekel" jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska komfortu života nás všech.

 Hezký den vám všem.

Autor: 
+ foto: Pavel Opl
Zdroj: 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011339901189&fref=nf&pnref=story