Obora Květov: Konec ignorance? Ministerstvo přikázalo, aby se v kauze znepřístupněné obory úřady rozhýbaly

12. 6. 2022

Ministerstvu pro místní rozvoj došla trpělivost s jihočeskými úředníky. Ti si už téměř pět let dělají dobrý den ze stěžovatelů, kterým vadí svévolné odstranění turistických přelízek ve Schwarzenberské oboře Květov. Nejde jen o fyzickou osobu Ivana Pfeifera z Jetětic, kriticky se k počínání majitele obory staví i okolní obce. Ministerstvo sáhlo letos v polovině května po velmi neobvyklém instrumentu a vydalo příkaz krajskému úřadu, aby konal. Má bezodkladně zajistit provedení kontroly, zda a v jakém rozsahu byly přelízky odstraněny. Pokud odstranění shledá, má zajistit zjednání nápravy tak, aby bylo dodrženo rozhodnutí milevského stavebního úřadu z roku 2015. To při povolování oplocení obory instalaci přelízek uložilo. Majitel obory podmínku splnil, ale o dva roky později přelízky svévolně odstranil. Mimoto mají být do obory přístupná vrata a i ta uzavřel.

Celý článek zde: https://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/65887-konec-ignorance-ministerstvo...

+ foto s komentářem: Libuše Kolářová