Kolem bazénu dusno. Výzva k rezignaci místostarostky. Referendum podporu nezískalo

22. 4. 2022

Napjatá atmosféra provázela jednání píseckých zastupitelů ve čtvrtek 21. dubna. Ústředním tématem zasedání v kulturním domě byl nový bazén. Odpůrci jeho stavby pod lesnickou školou neprotlačili na program bod, který by podpořil nové referendum. Musejí tak dál sbírat podpisy k petici. Přes hodinu dlouhá debata přinesla emoce, vzájemné osočování i výzvu k rezignaci místostarostky Petry Trambové. Navýšení ceny o 100 milionů prošlo o jeden ( 1 ) hlas. S takto odsouhlaseným finančním limitem bude nyní vyhlášeno další kolo výběrového řízení na zhotovitele a posléze může začít samotná stavba. 

Co také zaznělo. Město Písek se teoreticky může ocitnout v nejistém právním prostředí. Přívrženci nového referenda budou dál sbírajt hlasy a prosadí-li úspěšné referendum s umístněním bazénu na staronovém místě pod hradbami (Ostrovní 2257) nastane problém. V tom případě musí město ohledně bazénu ze zákona okamžitě zastavit všechny činnosti. Pak odstoupit od smlouvy s vítězným zhotovitelem s velkým rizikem placení případného penále a dalších náhrad.  Celý článek zde:

Autor: 
JK
Zdroj: 
https://www.jcted.cz/pisecke-postrehy/64659-dusno-kolem-bazenu-vyzva-k-rezignaci-a-tajne-hlasovani-dalsi-zvyseni-ceny-proslo-o-jediny-hlas/#diskuze