Jednal Okresní výbor Písek

14. 4. 2022

Ve středu 13. dubna 2022 jednal Okresní výbor KSČM Písek. Projednal výsledky okresní a krajské konference KSČM, zabezpečení připomenutí významu 1. máje – Svátku práce a akcí k 77. výročí osvobození Československa. Ve vystoupení místopředsedy Josefa Kovaříka byla také podána informace o závěrech 4. zasedání ÚV KSČM.

V rámci diskuse byl připomenut význam vzpomínkových akcí k 77. výročí osvobození Československa a přítomní byli seznámeni s termíny jednotlivých akcí. Komunisté okresní stranické organizace si spolu s občany uctí památku obětí 2. sv. války na minimálně jedenácti památných místech celého okresu v období 5. - 10. května 2022.

Projednána byla také příprava a zabezpečení oslav 1. máje. Okresní prvomájové setkání občanů a oslavy Svátku práce se tentokrát neuskuteční v zahradě Kulturního domu Písek. Více o důvodech níže.

………………………………….kscm-logo_1.png

Vážení spoluobčané

1. máj a jeho oslavu bohužel přetrvávající nákaza Covidem 19 zatím plnohodnotně neumožňuje. Proto vás oslovujeme alespoň tímto způsobem – plakátkem a v rámci základních organizací i osobní návštěvou. Bylo by určitě lépe, abychom Svátek práce prožili v kruhu rodinném a se svými přáteli v zahradě Kulturního domu.

1. máj byl a je historicky spjat s bojem za lidská a sociální práva. Ani v současnosti význam 1. máje neztrácí na aktuálnosti. V poslední době jde nejen o oklešťování demokratických hodnot, ale především o zdražování energií, pohonných hmot a potravin. Pravda o době, která uměla lidem dát nejenom práci, ale i důstojné podmínky pro život, byla naší velkou předností. Nic na tom nezmění neustálé prolhané „přepisování dějin“.

Aktuální je dnes otázka války a míru. Mír byl po celá desetiletí cennou devizou Evropy. To se bohužel změnilo. Nyní je Česká republika zbytečně a stále hlouběji vtahována do válečného konfliktu.  KSČM je na straně diplomatického řešení, na straně míru.

Spokojené prožití svátku 1. máje vám přeje

Výkonný výbor OV KSČM Písek