Vzít nabídku Ruska. Co vláda tají. Expert přes plyn o bídě a cenách

7. 4. 2022

„Martin Brudermüller, generální ředitel koncernu BASF, největší chemické společnosti na světě, varoval politiky, že omezení dodávek zemního plynu z Ruska do Evropy by mělo „katastrofální“ dopad na ekonomiku, jaký kontinent nepostihl od konce druhé světové války,"

Česká republika se ocitla v megakrizi, která nemá obdoby v žádném evropském státě. Je to krize energetiky, která se přenesla do ekonomiky, návazně do zemědělství, velká část průmyslu je poničená, možná i nenávratně, a životní úroveň obyvatel se vrací do 70. let minulého století, nebo i do 50. let. Nabízí se otázka, jak je možné během několika měsíců zničit vše, co se budovalo desítky let? Je to tím, že politici nemají žádnou odpovědnost? Nebo si to aspoň myslí, a mohou tak svojí nečinností a neznalostí zavinit škody za stamiliardy korun, mohou ohrozit bezpečnost státu, na kritiku si zavedou cenzuru, opozici likvidují, na požadavky průmyslu a obyvatelstva nereagují, péče řádného hospodáře se jich netýká? Celý článek zde:

Jiří Hroník, vložil: jk
Parlamentní listy 4.4.2022