Výjezdní zasedání Jihočeského krajského výboru KSČM

29. 3. 2022

V pondělí 28. března 2022 proběhlo v Jindřichově Hradci jednání Jč KV KSČM, které řídila jeho předsedkyně Alena Nohavová. Po schválení programu byla provedena kontrola plnění usnesení a konstatováno, že jedinými body, které nebyly zcela dořešeny jsou zájezdy do Mauthausenu a Lidic.

V další části účastníci jednání vyslechli informace z jednání vyšších stranických orgánů. Následná delší diskuse se týkala hlavně důvodů přechodu vydávání Haló novin z tištěného papírového deníku na týdeník. Bližší odůvodnění provedli členové ústředního výboru Tomeš Vytiska, Josef Kovařík, Květa Šlahúnková, Ivo Přikyl, kteří také reagovali na celou řadu dotazů. Jedním z mnoha důvodů změny periodicity je celostátní odklon čtenářů od papírových vydání jakéhokoliv periodika bez ohledu na vydavatele a příklon k čtení internetové formy. K tomu se váže zatím stálý zájem čtenářů o tzv. týdeníky na víkend. Členové krajského výboru byli ujištěni, že levicová orientace týdeníku bude i tak zachována.

Následná diskuse proběhla k otázce občanské kandidatury Josefa Skály na prezidenta s podporou KSČM, sběru 50 tisíc podpisů atd. V závěru této části diskuse bylo doporučeno pozvat Josefa Skálu na krajskou konferenci a osobně si vyslechnout zaměření jeho kandidatury.

Snad nejdůležitější bylo postupné odsouhlasení návrhů podkladových materiálů pro jednání krajské konference, která se uskuteční 4. dubna 2022 v Českých Budějovicích.

Jednání krajského výboru využili Petr Braný a Václav Kučera k poděkování členům krajského výboru za dobrou dlouholetou vzájemnou spolupráci, když oni sami v dalším období již nekandidují. Také jim bylo za dlouholetou a poctivou práci pro KSČM poděkováno.

V závěru jednání předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová poděkovala všem přítomným za účast, aktivní zapojení do diskuse a popřála šťastný návrat do míst svého bydliště.

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
Jč KSČM