Dobev (Písecko): Založen Levicový klub žen (LKŽ)

18. 11. 2016

Středa 16. listopadu 2016 se stala pro obec Dobev téměř "významným dnem". Toho dne se sešly dobevské ženy v hospodě Na Nové. Na seznamovacím posezení k možnému založení Levicového klubu žen. Na toto posezení byla pozvána předsedkyně Republikové rady LKŽ Květa Šlahúnková a předsedkyně LKŽ ve Strakonicích Marie Pavlovičová. Květa Šlahúnková seznámila ženy s prací LKŽ na krajské i celostátní úrovni a vysvětlila administrativní záležitosti založení LKŽ. Marie Pavlovičová pohovořila o činnosti LKŽ ve Strakonicích a možnostech sousedské meziokresní spolupráce.

Na závěr diskuse padlo rozhodnutí. Dobevské ženy rozhodly, že LKŽ založí. Vyplnily členské karty a za první předsedkyni zvolily Boženu Velíškovou. Byl zpracován předběžný plán na rok 2017, který je zaměřen na rozvoj společenských a kulturních aktivit ve své obci a také v okolí. Podle situace se plánuje jeho doplnění např. o společné akce s LKŽ Strakonice a Písek.

V rámci širší diskuse pohovořila Květa Šlahúnková o závěrech 16. světového kongresu žen, který se konal v Kolumbii hlavním městě Bogotě.

Josef Zíka, foto: Josef Charvát