Kovařík: Ministryně obrany Jana Černochová v OVM jako válečný propagandista fašizující části Ukrajiny

13. 3. 2022

Udivující, ale hlavně pro společnost nebezpečná slova válečné propagandistky t. č. ministryně obrany Jany Černochové.

Česká republika poskytne Ukrajině další vojenský materiál, řekla dnes v pořadu České televize Otázky Václava Moravce ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Dosud stát poskytl zbraně za 725 milionů Kč, další plánované dodávky budou podle ní za podobnou částku. O jaký materiál půjde, z bezpečnostních důvodů neuvedla, bude ale vycházet ze seznamu, který poptává ukrajinská vláda.
Paní ministryně se také ostře opřela do postupu OSN. Organizace by podle ní měla zajistit dohled nad dodržováním lidských práv na Ukrajině a také nad humanitární pomocí. V některých ukrajinských městech je humanitární situace katastrofální.
„Pokud Spojené národy nejsou schopny dostat na Ukrajinu modré přilby (mírové síly OSN) a zajistit alespoň základní dodržování lidských práv, ať se rozpustí,“ řekla ministryně.

Můj komentář k jejím výroků v OVM:
Jana Černochová v OVM argumentovala učebnicovou válečnou propagandou ve prospěch fašizující částí Ukrajiny, konkrétně vojenské formace fašizujícího batalionu AZOV. Nepravdivost ukrajinské válečné propagandy a nyní Jany Černochové ve věci bombardování porodnice v Mariupolu Ruskou armádou je známa už 2 dny. Je to obrovské faux pas ministryně obrany, které považuji za vědomé a cílené. Cui bono. Když nikdo jiný, tak musela pravdivou informaci obdržet od vlastního Vojenského obranného zpravodajství (VOZ). Snad i proto musela být veřejného prostoru odstraněna agentura Exanpro, jejíž skupina bývalých vojenských analytiků označila Janu Černochovou jako zmanipulovanou političku šířící dezinformace. K faktům. Ta bývalá porodnice byla od 5. března vyklizená a místo ní zde bylo zřízeno bojové stanoviště fašizující vojenské jednotky AZOV, odkud byla bombardována ruská vojska. Tedy dávno před ruským útokem.
Další bezprecedentní útok podnikla na OSN. Svědčí o udivující ideologické zaslepenosti, která je snad charakteristická jen pro ministryni propagandy ve válečné době.
Místo toho ministryně války, paní Černochová, bude dodávat nacistům na Ukrajině zbraně a požadovat po OSN vyslání „modrých přileb“, aby se na Ukrajině dodržovala lidská práva. Fakt „dobré“. Ostatně vývoj fašismu a ustupování jeho demagogii už známe z historických událostí v Evropě z 30. a 40.let devatenáctého století.

Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Vlastní