Informace o dění na Ukrajině k 7.3.2022 k 20:00 hodině

8. 3. 2022

Přinášíme Vám nové aktuální informace z ruského mediálního prostředí k situaci kolem Ukrajiny.

V České republice zuří v těchto hodinách a dnech informační válka v souvislosti s událostmi kolem Ukrajiny a narůstá hysterie vůči Ruské federaci. Jak víte, pravicová česká vláda přistoupila k tvrdé cenzuře a k umlčení některých medií. Objevilo se dokonce zastrašování českých lidí, a to z justičního prostředí, ohledně vyjadřování podpory Ruské federaci.

V českých veřejnoprávních mediích jsou šířeny selektované jednostranné informace, v soukromých mediích, zejména na SEZNAM.CZ srší protiruská hysterie, což máte máte možnost sledovat všichni. Dovolujeme si Vám proto zprostředkovat informace z ruského informačního prostředí kolem těchto událostí na Ukrajině, které se tady v České republice nedovíte.

Tyto námi uveřejněné informace slouží ke svobodné tvorbě názorů našich občanů.

Tyto informace zveřejňujeme v souladu s Listinou základních práv a svobod, která je nedílnou součástí Ústavy České republiky, kde se v II. Oddíle - politická práva, v článku 17 píše:

Oddíl druhý
Politická práva
Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná – (pane Fialo).
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.

Informace o dění na Ukrajině k 7.3.2022 k 20:00 hodině:

V pondělí 7.3.2022 se uskutečnilo 3. kolo jednání delegací Ruské federace a Ukrajiny na území Běloruska v Běloruském pralese o urovnání vojenského konfliktu na Ukrajině. Delegace podle medií jednaly cca 3 hodiny.
Ukrajinská delegace po jednání vyjádřila pro media názor, že nedošlo k žádnému podstatnému průlomu.
Ruská delegace po jednání vyjádřila zklamání nad výsledky jednání a také z průběhem jednání, protože z minulého 2. kola rozhovorů byly dohodnuté nějaké věci, které se při tomto 3. kole měly promítnout do připravených dokumentů k podpisu.
Ruská strana přijela na dnešní jednání s již připravenými dokumenty k podpisu. Ukrajinská strana si je vzala k prostudování. Nebyl podepsán ani jeden dokument.
Ruská strana dává najevo, že je pomalu čas se dohodnout a podepsat dohody, nebo přestat jednat. Že jednání se začínají jevit jako bezperspektivní.
Bylo dohodnuto, že se uskuteční ještě další 4. kolo jednání. Termín nebyl oznámen.
Ruská delegace je kompletní, v nezměněném složení. V ukrajinské delegaci došlo ke změně, na Ukrajině byl totiž zastřelen jeden člen vyjednávací delegace, který chtěl údajně mír. Jednalo se o Denise Kireeva.
Po ukončení jednání ruská armáda obnovila bojovou činnost na území Ukrajiny, když prakticky od rána byla přivedena do stavu klidu zbraní.

Představitelé USA už veřejně hovoří v mediích o tom, že bude vytvořena exilová ukrajinská vláda v zahraničí. Zatímco na českých webech se píše o tom, že do běloruského Minsku přiletěl bývalý prezident Ukrajiny Viktor Janukovič, který by měl být dosazen Ruskou stranou zpět do čela Ukrajiny, jako poslední demokraticky zvolený prezident Ukrajiny, kterého svrhl ozbrojený státní převrat na Ukrajině v roce 2014. V ruských a ukrajinských zprávách se tato informace zatím neobjevila. Vojenská situace na Ukrajině není zdaleka v takové fázi, že by bylo možné o takových krocích jednat..

Do konfliktu na Ukrajině se vložil Izrael a jeho premiér Naftali Bennett, který několikrát hovořil s prezidentem Putinem po telefonu a nabízel zprostředkování rozhovorů s Ukrajinou. Dokonce v sobotu 5.3.2022 byl osobně na jednání v Moskvě. Na Ukrajině je totiž silná diaspora židovské národnosti. Prezident Zelenskyj je totiž židovské národnosti a řada lidí ve vedení Ukrajiny jsou rovněž lidé této národnosti.

V Ruské federaci se v souvislosti s vojenskými operacemi a denazifikací na Ukrajině otevřela otázka boje židů proti nacismu. Jak to s tím bojem ve skutečnosti je? Ukrajinský oligarcha Igor Kolomejský, který založil nacistické bataliony AZOV, DNĚPR 1, AJDAR a další je tož židovské národnosti a má izraelské občanství a cestovní pas. Zejména nacisté z AZOVU střílí nyní na Doněckou a Luhanskou republiku. Nejvyšší představitelé židovského státu v Izraeli ale nereagují na tohoto ukrajinského oligarchu Kolomejského. Vznikají otázky, jak je to doopravdy s židy a jejich bojem proti nacismu a holocastu, když občan jejich státu a židovské národnosti zakládá nacistické karatelné bataliony na Ukrajině? Tyto bataliony byly zařazeny od roku 2016 do oficiálních struktur ukrajinské armády, ale často jsou ve sporu s veliteli armády Ukrajiny.

Na internetu v ruskojazyčném prostředí se objevily zprávy, že ministr obrany Ruské federace armádní generál Sergej Šojgu odstraní z funkce násilně prezidenta Vladimíra Putina, protože Šojgu je židovské národnosti a poslouchá prý pokyny z Izraele. Nic tomu nenasvědčuje! Naopak, Šojgu je pravá ruka prezidenta Putina a podílel se na přípravě této speciální vojenské operace vůči Ukrajině, jež se pracovně nazývá Operce 2D - demilitarizace a denacifikace Ukrajiny.

Kolem Mariupolu byl vytvořen „kotel“ v němž jsou obklíčeny armáda Ukrajiny a batalion AZOV.  Ruská media píší o 150.000 bojovnících, kteří jsou obklíčeni v tomto kotli a nedaří se jim z něj probít.
Došlo zde před několika dny ke střetu mezi velením ukrajinské armády a velením tohoto nacistického batalionu. Při vyostřené hádce, jak postupovat v situaci obklíčení, byl jedním nacistou postřelen velitel obklíčené vojenské jednotky generálporučík SOBOL, který následně svému zranění podlehl. Informaci si lze dohledat a ověřit na webu na ruském jazyce. Armádní důstojníci jako odvetu odpálily raketu Točka-U na budovu štábu nacistů AZOVA u Mariupolu, kde po zásahu raketou zahynulo 14 nejoddanějších nacistů z velení tohoto batalionu AZOVA.

Ruská strana se dohodla s Ukrajinskou stranou, že budou vytvořeny humanitární koridory z několika měst a to z Mariupolu, Chrakova, Kyjeva a Izjumu. Ruská strana přestala v dohodnutý čas 7.3.2022 od 08:00 hodin ráno útočit a nastalo příměří, ale z koridoru v Mariupolu nikdo nevyšel. To samé se stalo den předtím.
Ačkoliv toto vytvoření humanitárních koridorů a klid zbraní byl dohodnuto s ukrajinskou stranou, bylo to včas Ruskem oznámeno OSN, Červenému kříži, OBSE, přesto nikdo z Mariupolu nevyšel a to ani na podruhé.
Jednak k lidem v Mariupolu se tato informace údajně nedostala, protože ukrajinská vláda již nemá vládu nad regiony, a také proto, že tam není elektřina a nefunguje rozhlas, televize ani místní rozhlas. A současně, podle prohlášení generála Konašenkova z tiskového odboru ministerstva obrany Ruské federace nacisté z AZOVA stříleli na každého, kdo se objevil na ulici. Dnes 8.3.2022 se má pokus s otevřením humanitárních koridorů opakovat.

Ruská armáda se zaměřila na činnost biologických a chemických laboratoří USA na Ukrajině, které tam provozuje armáda USA, některé ve spolupráci s Ukrajinskou stranou. Již několik let se hovoří o tom, že těchto laboratoří na Ukrajině je 10 – 13. Zcela udivující a nepochopitelné množství! Včera 7.3.2022 vystoupil s prohlášením generálporučík Kiryllov, velitel vojsk protiradiační, chemické a biologické ochrany ruských vojsk, který ve svém dokladu informoval, že na území Ukrajiny je 30 biochemických laboratoří USA!?

Dne 24.2.2022 údajně podle Kirillova vydala ukrajinská vláda příkaz, zničit všechny vzorky biopatogenů a výsledky testů, všechny listinné doklady, s tím že probíhalo intenzivní pálení písemných dokumentů. Klíčové údajně byly laboratoře ve Lvově, v Charkově, a v Poltavě, kde se údajně testoval mor, tuberkulóza a další nemoci. Již dříve byly na Ukrajině lokální místa, kde se rozšířil mor 100 násobně proti jiným místům v zemi.

V roce 2021 byla podepsána smlouva mezi Ukrajinou a USA o testování  nemocnosti příslušníků ukrajinské armády, kdy USA do tohoto projektu vložily 1,8 mil. USD.
Testy v těchto laboratořích prý byly zaměřeny na slovanskou populaci! Ruská strana prý v brzké době zveřejní získané dokumenty z některých těchto laboratoří.

Ruská armáda vydala 7.3.2022 prohlášení, aby pracovníci vojenských opravárenských závodů Ukrajiny zůstali doma a nechodili do práce, protože nyní budou tyto závody terčem jejich útoku z důvodu demilitarizace Ukrajiny.

Do Charkova se sjeli zahraniční novináři, je tam totiž školní výukový jaderný reaktor a budova univerzity je údajně ze strany ukrajinské armády zaminovaná. Hrozí výbuch školného reaktoru, aby bylo možné naměřit zvýšenou radiaci a vyvolat hysterii proti Rusku.

V Charkově bylo nacisty drženo 2700 zahraničních studentů, převážně studentů z Indie, které několik dní nacisté nechtěli pustit z města a drželi je jako živý štít. Indická vláda několik dní naléhala přímo na ukrajinskou vládu, ale i přes mezinárodní organizace OSN, Červený kříž a OBSE aby je propustili. Nakonec k tomu došlo včera 7.3.2022, kdy pro ně přijela kolona 100 autobusů a odvezla je na letiště.

Velitel tiskového oboru Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Konašenkov uvedl pro média, že ruská armáda od počátku zahájení speciální vojenské operace k 7.3.2022 zlikvidovala:
2396 vojenských objektů ukrajinské armády
82 center velení, řízení  a spojů ukrajinské armády
827 tanků a obrněných vozidel pěchoty
76 radiolokačních stanic
119 jednotek protivzdušné obrany
69 letounů na zemi a 24 ve vzduch, celkem 93 letadel
78 bezpilotních letounů Bayraktar
84 mobilních raketových systémů GRAD
304 polních děl a těžkých minometů
603 vojenský automobilů

Ukrajinské vojenské letectvo je údajně plně zdecimováno a eliminováno. Rusko má plnou nadvládu v ukrajinském vzdušném prostou. Ukrajina prý stihla odvelet několik svých stíhaček do Rumunska. Rusko vydalo Rumunsku varování, že pokud budou tyto stíhačky startovat z Rumunska a útočit na Ukrajině, že bude mít Rumunsko problém.

Vojenská letiště na Ukrajině jsou rozbombardovaná, ale civilních letišť se údery ruské armády nedotkly. NATO se snaží nyní předat letouny ruské výroby ve svém držení Ukrajinské armádě. Tyto letouny mohou přistát na Ukrajině na civilních letištích.

Na Youtube se objevují rozhovory se starosty města Mariupol, Charkova a jiných velkých měst. Starostové situaci prezentují tak, že celé město je připraveno bojovat proti ruské armádě. Ukrajinští novináři ale ukazují záběry, jak například z Charkova prchá nekonečné množství lidí v kolonách automobilů.

Dnes v noci ze 7. na 8.3.2022 bylo ruskou armádou dobito strategické město Izjum, blízko Charkova, jeden z klíčových opěrných bodů ukrajinské armády. Tímto postupem ruské armády se dostala ruská armáda do týlu ukrajinské armádě kolem města Slavjansk, kde vzniká další kotel.

Ruská armáda má pod kontrolou okolí Záporožské jaderné elektrárny. Ze 6ti bloků je v provozu jej jeden, elektrárna pracuje ve standardním režimu, radiace je v normálu. Hrozba je nyní u jiných jaderných elektráren, které jsou  na západě Ukrajiny.

Ceny ruského plynu lámou rekordy. Cena za 1000 metrů krychlových se včera 7.3.2022 vyšplhala na 3898 USD. Plyn proudí do Evropa nadále bez omezení, podle uzavřených kontraktů.

V Rusku se hovoří na nejvyšších místech o odvetných sankcích vůči USA a zemím EU. Podle ruských novinářů má Rusko čím tvrdě odpovědět a v případě použití těchto sankcí to bude znamenat celosvětovou krizi.  Nejde jen o plyn či ropu. Ale o vzácné kovy, které se používají v elektronice, kdy bez ruských dodávek se téměř zastaví výroba mikročipů, kdy se následně zastaví výroba na západě v mnoha odvětvích což způsobí sociální otřesy v zemích západu. Jde také o dodávky vápenatých hnojiv pro zemědělství, kdy se bez těchto hnojiv sníží úrodnost půdy a výnosy z úrody, kdy bude oseto méně ploch na západě, což zdraží potraviny, A jiné.

Také Ruská federace se připravuje na znárodnění majetku západních států i České republiky v Rusku, pokud k tomuto kroku sáhnou tyto země, že budou zestátňovat ruský majetek.

Situace na ukrajině budeme nadále sledovat.

Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Internet, Youtube