Jsme ve válce, prohlásil veřejně premiér Fiala! Nejsme pane premiére! Je to vaše demagogie a lež!

28. 2. 2022

Český premiér a předseda ODS Petr Fiala o víkendu prohlásil, že Česká republika je ve válce! Není to pravda! 

Je to další Fialovo sprostá lež a manipulace veřejným míněním! Jak jsme psali dříve, předseda vlády této země vystupuije dlouhodobě jako sprostý demagog!

Fiala by se za tato svá slova měl české veřejnosti omluvit!

České republice nikdo nevyhlásil válku, a ani Česká republika nikomu nevyhlásila válku! Česká republika není ve válce! Tak se podle toho tak pane premiére chovejte! 

Je i vaší vinou to, co se nyní děje na Ukrajině! K tomu jste přispěl Vy se svojí vládou a s vaší protiruskou politikou. Můžeme uvést proč.

V listopadu 2021 se obrátila Ruská federace na USA a NATO (na každý členský stát NATO samostatně) svým písemným dopisem, který byl zveřejněn a mohl si jej přečíst každý občan na internetu, že se Rusko cítí ohroženo na své bezpečnosti, protože USA a zejména NATO, jehož je Česká republika členem, se stále přibližuje k hranicím Ruské federace a přibližuje k ní i své útočné zbraně. Dokonce Rusko uvedlo, že se cítí podvedeno, protože dostalo od západních představitelů záruky v 90. letech při sjednocení Německa, že se NATO nebude rozšiřovat na východ. Od té doby se však uskutečnilo 5. vln rošíření NATO o další země směrem na východ k hranicím Ruska. Ruská federace proto požadovala od USA a od NATO písemné garance své bezpečnosti!

Vy osobně pane premiére, stejně jako bankovní úřednice ve funkci ministryně obrany Černochová jste tuto výzvu Ruska proignorovali a arogantně jste v rámci odpovědi NATO odpověděli Rusku, že Vás bezpečnostní pocity Ruska nezajímají!

To vy jste se rozhodli v české vládě dodávat Ukrajině další zbraně, konkrétně dělostřelecké granáty! Na místo toho, a v rozporu se závaznou rezolucí Rady Bezpečnosti OSN, ohledně plnění Minských dohod, které směřovaly k politickému uregulování vnitro - ukrajinské krize mezi vzbouřenými Doněckou a Luhanskou lidovými republikami a kyjevskou vládou! 

To vy osobně s paní Černochovou, oba z ODS, jste sabotovali tento mírový proces! 

A vy a paní Černochová jste tak donutili Ruskou federaci jednat v zájmu své bezpečnosti jinak, než politickou dohodou, která z Vaší strany byla torpedována!

To vy jste zvolili vojenskou eskalaci napětí a konfrontaci silou s Ruskou federací!

Dohody s Ruskem byly možné! Vy jste je „odpálili“ a tím jste přispěli k vyprovokování války.

Nyní chcete posílat na Ukrajinu zbraně za 400 milionů korun, z peněz českých daňových poplatníků. Jen ať se tam válka s Ruskem rozhoří! Peníze pro české lidi ale nemáte!

Přiznáváme. Ano, podařilo se Vám opět svými projevy a za pomoci kolegů v českých veřejnoprávních mediích oklamat, zmást a vystrašit hodně českých občanů, že Rusko je agresor. Doufáme, že jen krátkodobě. Věříme v náš přemýšlivý národ! Jde jen o to, jaké informace se k němu dostávají. 

Pane premiére, zvolil jste špatné rozhodnutí a ohrozil jste tak naší republiku! Zvolil jste podporu války před mírovou dohodou.

Odejděte!

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
Internet, Youtube