Všechno je někdy poprvé. I kadet Biegler v čele české diplomacie, říká Josef Skála

19. 2. 2022

„Rusko si nechce věšet na krk Ukrajinu, vyrabovanou nadoraz a zmítanou politickou vzteklinou,“ míní vlastenecký kandidát na Hrad Josef Skála. Volá po zrušení německé přirážky k cenám proudu i plynu. A nabízí scénář, jak změnit „zelený amok z černé díry v český zisk“.

Pane doktore, vy jste na nedávné Demonstraci za mír, kterou pořádala v Jihlavě KSČM, připomněl, že jsme za války museli v našich zbrojovkách vyrábět zbraně pro wehrmacht a označil jste za velkou hanbu, že dnes chceme zbraně vyrobené v ČR dodávat dokonce jako dárek, cituji „novému Drang nach Osten“? Je tedy jasné, že nesouhlasíte s postojem naší vlády ohledně toho, co se odehrává kolem Ukrajiny. Co vám nejvíc vadí a co byste v tomto směru vládě vzkázal?

Vláda má dbát o naše bezpečí a národní zájmy. Ve vztahu k Ukrajině zachází s obojím jako hazardér. Měrou tak nehoráznou, že se musel ozvat i Václav Klaus. My z vlasteneckého sdružení Kudy z krize se s ním v mnohém neshodneme. Jeho otevřený dopis, jejž zaslal v pondělí premiérovi, jsme však podpořili jednomyslně. Mnichov 1938 byl vnější zradou a diktátem. Změnil nás v průchoďák tažení „nach Osten“. A v jeho zbrojní zázemí. Tehdy pod bestiálním tlakem werkschutzu a gestapa. Má snad kdo odjištěnou hlaveň u spánku i dnes? Mnichov napodruhé nám vnucuje domácí svévole. Následky hrozí být ještě ničivější. Zkrotit tu prodejnou mánii je nejvyšší čas. Celý článek zde:

David Hora