J. Hudec: KČP vyzývá ke zmírnění mezinárodního napětí

26. 1. 2022

Klub českého pohraničí, z. s., požaduje, aby vláda, Poslanecká sněmovna a Senát Parlamentu ČR přijímaly, s ohledem na současnou vyhrocenou mezinárodně politickou situaci mezi USA, Ruskou federací a NATO, optimální rozhodnutí směřující ke zmírnění napětí a posilovaly vzájemnou důvěru a spolupráci mezi státy.

»Místo toho jsme svědky, že se naši představitelé nepoučili z nedávných chyb, které naše země vyprodukovala ve vzájemných vztazích mezi ČR a RF například v kauze Vrbětice. ČR má před sebou další závažný problém s dodáním dělostřelecké munice na Ukrajinu,« píše se ve stanovisku podepsaném předsedou Národní rady KČP Jaroslavem Hudcem. KČP protestuje proti »nerozvážnému počínání« ministryně obrany Jany Černochové (ODS) a ministra zahraničních věcí Jana Lipavského (Piráti).

KČP podpoří protest před budovou Generálního štábu AČR v Praze na Vítězném náměstí v sobotu 29. ledna od 15.30 hodin, pořádaný Českým mírovým hnutím, a vyzývá veřejnost, zejména z Prahy a Středočeského kraje, k účasti.

KČP jako nezávislé demokratické vlastenecké sdružení navazující na slavné tradice českého národa a československé státnosti, jehož programovým cílem je zachování českého charakteru českého pohraničí, se podílí na udržování přátelských vztahů se sousedními státy a národy a na důstojném postavení ČR a na zachování světového míru. Odmítá členství České republiky v NATO, odmítá násilná vojenská řešení mezinárodních problémů, odmítá zapojování Armády ČR do válečných konfliktů bez souhlasu OSN a budování vojenských základen na území ČR.

Autor: 
mh
Zdroj: 
www.ihalo.cz