České Budějovice: 3. zasedání ÚV KSČM - Ne protilidovým opatřením vlády

23. 1. 2022

V sobotu 22. ledna se uskutečnilo v Českých Budějovicích 3. zasedání ÚV KSČM, již osvědčeným videokonferenčním a distančním způsoben po krajích. Za jihočeskou stranickou organizaci se jednání zúčastnili: Alena Nohavová jako pověřená skrutátorka hlasů, dále členové Josef Kovařík, Petr Braný, Ivo Prikryl, Tomeš Vytiska, Luboš Dvořák a Václav Klouda.

Program byl členěný do čtyřech obsahových bloků a jako obvykle s dosti velkým časovým rozsahem. Ovšem videokonferenční distanční způsob má výhodu v tom, že přeci jenom lépe umožňuje vystoupení těm, kteří je již mají promyšlené. Takové jednání je více racionální a časově kratší.

V prvním bloku jednání byla převážně projednávána vnitrostranická témata,
ve druhém příprava XI. sjezdu KSČM a volby (komunální, senátní a předběžně již prezidentské),
ve třetím o možné spolupráci s občanským sektorem, dále vyhodnocení minulého jednání s kontrolou plnění usnesení a některé předjednané personální otázky, v posledním čtvrtém otázky dosud nezařazené což umožňuje vystoupení podle vlastního uvážení samotných členů.
 

Z hlediska vnitrostranického ústřední výbor, mimo jiných, schválil (snad už konečný) termín konání XI. sjezdu KSČM, který byl měněn z důvodů pandemických opatření, úpravu grafického loga a doporučil postup při zabezpečení voleb, včetně možného výběru prezidenského kandidáta. Dále se vyslovil k pokračování diskuse k návrhům dílčí úpravy stanov a programu KSČM.

Z vnitropolitického hlediska s dopadem na veřejnost ústřední výbor odsoudil protilidová opatření vlády útočící na životní úroveň občanů jako neřešení zdražování například v energetice a válkychtivé postoje především ministryně obrany a zahraničí, kde přijal Stanoviska:

 

Podrobný obsah jednání je zájemcům k dispozici u okresních výborů. V Jihočeském kraji proběhlo distanční jednání s využitím téměř velkoplošné obrazovky, což umožnilo dobrý přehled jednání a sledování jednotlivých vystupujících.

Fotogalerie

Autor: 
Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Zdroj: 
Vlastní