Český olympijský výbor nedostane letadlo do Pekingu

19. 1. 2022
Dva týdny do zahájení olympiády v čínském Pekingu, a na rozdíl od předešlých her se ale na ně čeští sportovci musí nějak dopravit bez pomoci státu sami. A nejen kvůli covidovým opatřením, lidským právům, ale také kvůli špatným vztahům Česka s Ruskem.
Český olympijský výbor (ČOV) koncem loňského roku žádal vládu o letecký speciál pro sportovce a sportovkyně, kteří Česko budou reprezentovat zimní olympiádě v Číně. Na rozdíl od předešlých her ale dostal zamítavou odpověď.
Jak zjistily např. Seznam Zprávy, důvodem má být i diplomatická tenze mezi Českem a Ruskem. Sportovci nakonec poletí strojem aerolinek Korean Air, který si na základě výběrového řízení ČOV najal.
 
Z několika článků českého nediálního prostoru vznikl zajímavý komentář:

"Ilustrace směšnosti, plků o ničem, trapnosti, ubohosti všech zúčastněných, malosti, zaprděnosti, maloměšťácké hrabivosti a rádoby světáctví zároveň, moudrosti hovniválů, vychcanosti, obyčejné hlouposti, mluvení, aby se mluvilo či vydávaly řečové zvuky místo mlčení, předvádění schopnosti jak něco říct a nenarazit a neříct v podstatě nic (Václav Klaus systém), prostě já nevím. Ale určitě si vyberete.

Před volbami bylo předvádění kandidátů. V Jižních Čechách jsem si všiml jedné mladé dívčiny, kandidující za KSČM. Řekla cosi, že bude podporovat masový sport mládeže, ale ne ten vrcholový. Jak prosté, jak geniální či genitální.

Ještě, že mohou za sebe říct, že jsem „vrcholový sport“ jako takový poslal kamsi a nevyčlenil jsem si na něj čas. Ale jako ilustrace naší politiky, stejně zkorumpované, konzumní, ubohé, proamerické a vůbec vyžrané a spokojeně chrochtající, pšouky vypouštějící a mlaskající jako kultura a vše od školství a výuky jazyků v ní, určitě až k výrobě párátek, to postačí", uvádí autor zas. 

Autor: 
zas, jk
Zdroj: 
emailem, Seznam Zprávy