V Partii na Primě hrdinou Zaorálek. Ale …

31. 10. 2016

V neděli v diskusním pořadu Partie v televizi Prima padla jiná slova a vysvětlení v kauze „Dalajláma“ versus Herman. Zaorálek potvrdil, že Herman porušil slib a oficiálním přijetím Dalajlámy v ministerském úřadu škodil zájmům České republiky. Zaorálek jako hrdina otevřeně hájil v televizním duelu celistvost Číny. Je to však upřímný postoj?  Velké pochybnosti přetrvávají. Jen namátkově zmíním některé dvojí standardy české politiky z nedávné doby.

- Čína anektovala Tibet a obyvatel se neptala, referendum nebylo. Přesto celistvost Číny uznáváme a tedy je Tibet čínský.
- Rychle jsme vstoupili do NATO a neprotestovali jsme, když NATO rozbombardovalo Jugoslávii a oddělilo Kosovo.  Tam pak USA vybudovaly největší vojenskou základu na Balkáně. Nikdo se názorů obyvatel Srbska a Kosova v referendu neptal. Přesto náš stát Kosovo uznal jako samostatný stát. Názor obyvatel Srbska nás nezajímá?
- Farizejství a dvojí metr kolem Krymu.  O osudu Krymu a připojení k Rusku rozhodli sami občané v referendu jednoznačně, ale nás to nezajímá. Rusko zato sklízí od ČR a dalších zemí sankce a stejný ministr Zaorálek je obhajuje. Prý nikdy neuznáme Krym za ruský.

No uznejte, není naše zahraniční politika šaškárnou pro pobavení dětí?

jk, foto: Foreign and Commonwealth Office, wikipedia
Vlastní