80% školních obědů skončí ve zbytcích!!! Co s tím?

20. 9. 2016

Reakce ředitele školy a školky na článek v internetovém vydání Jižní Čechy Teď ze dne 19. 9. 2016 „Ve školních obědech je moc soli a málo zdravých tuků“. Publikován zde: Diskutující ředitel ( pokrutiny )nesouhlasí s vyjádřením ředitelky Krajské hygienické stanice Květoslavy Kotrbové a uvádí.

Současný spotřební koš ve ŠJ dosáhl toho, že děti v MŠ a ZŠ si sice jídlo nafasují, ale velmi často vše vracejí!! Jakoby řízky semleté z cizrny, sojového masa, pokrutin opravdu nikdo nežere. Do všeho se míchají luštěniny, špenát, brokolice atd. Žádné jídlo není klasika - vše se podřizuje spotřebnímu koši, jestli děti jídlo sní - to opravdu naprosto nikoho nezajímá!!! Jako ředitel jím ve škole denně - nejsem vybíravý, ale tohle pokusnictví nemá budoucnost. Odhadem - z toho co děti podle norem dostanou na talíř /spotřební koš je splněn/ skončí 80 % !!!! ve zbytcích . Ale to nikomu nevadí, hlavně že řešíte, že se hodně solí a že je špatný poměr tuků. !!!
Poznámka admina: Škoda, že se ředitel nepodepsal plným jménem.

jk, foto: pixabay
Vlastní