Proběhl další ročník Antikapitalistického kempu

30. 8. 2016

Jižní Čechy se staly ve dnech 19. – 21. srpna 2016 dějištěm Antikapitalistického kempu, na který přijelo několik desítek levicových aktivistů z různých oblastí ČR a z Polska. Pořadatelem akce byla Levá perspektiva a zúčastnili se jej i členové několika dalších politických organizací a stran, mj. KSČM, ČSSD a Mladých zelených. Připraven byl zajímavý soubor přednášek, následovaných často bouřlivými diskusemi.

Na programu přednášek byla témata jako války a mezinárodní spravedlnost, militarismus Evropy, klimatické změny a ekosocialismus a celá řada dalších. Vědecká pracovnice Sociologického ústavu Akademie věd ČR Zuzana Uhde pojednala o tématu „Co národní aktivismus nezmůže aneb potřeba globální změny“. Zaujalo také téma o úloze levice v soudobých podmínkách.

 K tomuto tématu Štěpán Kotrba mimo jiné zmínil, že levice zapomněla na Leninovo heslo „učit se, učit se, učit se“, opakuje staré chyby a celkově ztratila společenský diskurs. Nejlepším zničením radikální levice je její zkorumpování. Sám se označil za člena staré levice, jež nevyzdvihuje individualismus. Dodal, že přesvědčování přesvědčených je smrtí levice a že fráze a citáty klasiků nikoho nezajímají.

Celý článek na stránkách Levá perspektiva zde:

Kráceno: jk

Fotogalerie

Autor: 
Vložil: jk
Zdroj: 
+ foto: https://levaperspektiva.cz/