Otáčivé hlediště a repertoár v Týně nad Vltavou dobevské nadchlo.

9. 8. 2016

Při rozhovorech s občany obce se jednoho dne zrodil nápad. „Pojeďme do divadla“ navrhl jsem jako zastupitel skupině seniorek a dalších občanů.  Slovo dalo slovo, návrh byl odsouhlasen a po diskusi bylo vybráno týnské otáčivé hlediště. To provozuje Divadelní společnost Vltavan. Otáčivé hlediště v Týně nad Vltavou se pravidelně těší obrovskému zájmu diváků a my jsme nechtěli stát stranou.

Nyní šlo už jen o to, jak vše zorganizovat. Výběr repertoáru, doprava, termín a také jistý příspěvek od obce z fondu kultury.  Byl vybrán příběh Noc na Karlštejně, který dobře koresponduje s letošním výročním rokem císaře a krále Karla IV. Je nejen o lásce, intrikách, všedních lidech, ale také může inspirovat k mnohým rozhodnutím i dnes.

Zbývalo vybrat termín a objednat vstupenky. Velkou výhodou pro nás v obci je to, že máme ve svých řadách podnikatele v autobusové dopravě Bohumila Černého. Ten nám ochotně zařídil dopravu. Autobus jsme velice brzy naplnili a tak nezbývalo než doufat, že v pátek 29. července nezklame počasí a prožijeme nevšední zážitek. To se skutečně splnilo a všichni účastníci zájezdu byli velice příjemně překvapeni předvedeným výkonem vltavotýnských ochotníků i technickými možnostmi otáčivého hlediště.

Velké poděkování si zaslouží ochotníci za předvedený výkon a lze jen doporučit všem jihočechům, aby shlédli také některé představení na tomto technickém unikátu.

Poděkování si zaslouží také starostka obce Jaroslava Strnadová, která rychle umožnila čerpat příspěvek z rozpočtu obce na kulturu.

Josef Charvát (KSČM), člen zastupitelstva obce Dobev
Vlastní