Nerovnost a jak na ni

3. 8. 2016

EET podporuji. Není nic horšího než nerovnost a to, že nás část podnikatelů bezostyšně okrádá na daních, lže a my jim ještě děkujeme. Jste svědky častých a nevhodných dotazů zda chcete účtenku? Proč nemůže být samozřejmostí, že účtenku dostanete automaticky bez dotazů?  Takové jednání je možná prospěšné části podnikatelů, ale ve své podstatě tvrdě rozděluje společnost. Někdo nechce dodržovat obecně přijaté společenské normy a pravidla a usiluje o odsouhlasení takového jednání. Chudák druhý, ten dodržova pravidla musí. A argumentace nepoctivých je typicky česká. Útočí se vždy zadními vrátky, aniž se zmíní o podstatě věci. Tedy hovory části podnikatelů o EET  jsou typu já o voze a ty o koze. Finanční přínos dávám až na druhé místo. Postřehy z Maďarska.

Napsáno v fc.: Tak tohle si poslechněte, známý mi napsal z dovolené:

Než pojedete na dovču, byli jsme nyní 14 dnů v Maďarsku, úžasná dovolená, nejdřív 10 dnů termální lázně v jeskyních v Miškolci, (jezdili jsme tam z Košic v době mého pobytu na letecké škole) byl jsem tam po 34 letech) a potom 4 dny v centru Budapešti v hotelu Mercury. Proč Vám ale píši, v každém obchodu, krámečku, v lázních u každého stánku s langošem, pivem, zmrzkou, čímkoli, to samé v Budapešti, je to město kaváren, zkrátka všude, (líbilo se mi tam víc jak v Paříži), KAŽDÝ prodejce má malinkou kasu, s čísly 0-9, a tři tlačítka, tisk, oprava, ENTER, čtečku na karty a na kase je nějaké číslo, zvenku A0001234, asi 5cm, dlouhá anténa, zaplatíte za pivo 590 forintů, za zmrzku cca 200-250 huf, kávu cca 450 Huf, prodavač vezme peníze nebo přiloží kartu zmáčkne Enter a tisk, vyleze doklad pro Vás a anténkou to odejde na "finančák", Nikomu to nedělá problém, byli jsme tam nadšeni, volné dálnice, protože to není směr pro dav, a ceny menší než u nás a lidé ochotní.

jk
vlastní+fc