Denis Pušilin: Kyjev a USA připravují na Donbase útok pod falešnou vlajkou

30. 12. 2018

Výzvědná služba Doněcké lidové republiky (DLR) získala nové údaje potvrzující, že režim v Kyjevě připravuje pod vedením svých západních kurátorů provokaci velkých rozměrů namířenou proti vlastním lidem, která by mohla skončit značnými obětmi na životech.

Ukrajinské tajné služby plánují provedení sabotážní akce proti závodům poblíž frontové linie, které provozují ekologicky nebezpečnou výrobu, a následně chtějí z tohoto zločinu obvinit Rusko a republiky Donbasu. Jde především o továrny, které používají ve svém výrobním zaměření chlór, amoniak a další nebezpečné látky.

Vedle toho zvažují, že použijí chemické zbraně údajně vypuštěné z území DLR. Máme důkazy, že Američané již připravují fragmenty střel potřené bojovými jedy, aby tak obviněním proti DLR a Rusku poskytly důvěryhodnost. Jsem přesvědčen, že záměrem této provokace je opět rozpoutat násilí na Donbase a zrušit konání prezidentských voleb na Ukrajině, v nichž nemá Porošenko žádnou šanci zvítězit. Operace je koordinována s vojenskými atašé a osobními zástupci amerických a britských tajných služeb.

Důstojníci západních vojenských rozvědek připravili na základě metodologie osvědčené v Sýrii akční plán pro kyjevský režim. Na Ukrajině se připravuje vznik analogické organizace jako jsou syrské Bílé přilby, a ta má pak podle pokynů tvůrců dokumentovat důsledky otravy obyvatel a zfalšovat video nahrávky, které budou údajně dokumentovat účast vojenských sil našich republik a Ruska na těchto nelidských akcích.

Vyzýváme státy světa, Organizaci spojených národů, OBSE a humanitární organizace, aby zabránily rozpoutání velkých vojenských aktivit na Donbase. Nechceme žádné oběti mezi nevinnými civilisty.

Denis Pušilin, hlava DLR, foto: Sputnik