Odsuzuji uznání zločinných banderovců jako válečných veteránů

15. 12. 2018

Pořád jenom, co se mi honí hlavou. Třeba to vyjádření ministra zahraničních věcí Petříčka k přijetí ukrajinského zákona o vojenských veteránech. Petříček je mladý, nepamatuje dobu konce 2.světové války a nepamatuje ani chování banderovců na Slovensku a na Moravě, když prchali před postupující Rudou armádou. Já to moc dobře pamatuji a nezapomenu na ten pohřeb mladých mužů v obci Salaš u banderovci.jpgVelehradu, kde jsme v průběhu 2. světové války bydleli. Jako kluk jsem se ho účastnil. Byli zastřeleni v lese u Salaše. Pod záminkou přijetí do partyzánského oddílu byli vylákáni do lesa, kde byli postříleni. Ta Burlakova sotňa potom procházela Salaší směrem na Velehrad a chovali se přesně jako když knížepán projíždí okolo poddaných. Všichni obyvatelé Salaše se museli postavit okolo silnice, sundat pokrývky hlavy a řádně se uklánět. Jeden soused, který nesundal čepici, byl skopán tak, že delší dobu ležel doma a ženy z vesnice, včetně mojí matky jim nosily přilepšení. To prostě nebyli lidi, to byli zločinci. Pamatuji si i ty svazy amerických a britských bombardovacích letadel , které bombardovaly na konci války Zlín, konkrétně Baťovy obuvnické závody. Jejich letová trasa probíhala přímo nad našimi hlavami. Pamatuji si i na ten sestřelený bombardér na Chabaňách, jehož pilot byl s uhořelýma nohama vytažen Němci z letadla a bez ošetření odvezen pryč. Jako kluci jsme se na to dívali. A Petříček to blahosklonně přehlíží a je mu to jedno. Takové chování a jemu podobné umožnilo Hitlerovi začít 2. světovou válku. Je to nechutné a urážlivé.

Další zločiny jsou publikovány na webu Vaše Věc zde:http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/lzi-o-hrdinech-z-oun-upa-jak-banderovci-vrazdili

Milan Mička
fb