V. V. Pjakin o ukrajinské provokaci v Kerčském průlivu

1. 12. 2018

Vypadá to, že všichni ti různorodí analytici a další uvažují následovně. To má na svědomí Porošenko, protože si potřebuje upevnit svou pozici, potřebuje vyhlášení toho stanného práva… A další a další. Jde o střet Západu proti Rusku...
To vše je v tom obsaženo, ale má to druhořadý význam. Zásadní věcí je něco úplně jiného.

Jde o prověrku připravenosti našeho státu, státního aparátu k provedení majdanu. 
Nezávisle na tom, co si myslí Ukrajina o okupovaném, neokupovaném Krymu… Ať je to jak chce, tak existují určitá pravidla, jak mají lodě proplouvat Kerčským průlivem, která jsou o to potřebnější, že na Ukrajině neustále zaznívá, a to i od vysoce postavených státních úředníků, že Krymský most je nutné vyhodit do vzduchu, provést tím či oním způsobem diverzní akci.

 Díky tomu nemohou žádné ukrajinské vojenské jednotky proplouvat Kerčským průlivem pod Krymským mostem samostatně. Už z podstaty věci nemohou.
Kerčský most je strategickým objektem Ruské federace.

S tím musí počítat všechny státy, které provozují lodní dopravu v ruských teritoriálních vodách v Azovském moři. Když chtěly tím průlivem v září proplout dvě kocábky ukrajinského vojenského námořnictva, tak všechno proběhlo předpisovým způsobem, byl jim přidělen lodivod a bez problémů propluly.

V současné době… A co jim teď zabránilo provést to stejně? Co tak chtěli prověřit?
A tím spíše, že šlo o časově dlouhotrvající provokaci. Chtěli prověřit připravenost státu na započetí majdanu.

Jestliže by stát projevil slabost, tak by to znamenalo, že je možné lidi hnát na Bolotné náměstí na majdan a nechat je tam poskakovat pod různými hesly:
„Kdo neskáče, není konceptuál!“ nebo něco jiného… Něco se vždy najde. Prověřovala se možnost provedení státního převratu. Připravenost řídících struktur k tomu, aby byl ten převrat proveden, aby s ním začaly.

To byl hlavní důvod provedení tohoto manévru. A kdyby se jim povedlo proplout… Přece přitom probíhalo různé dohadování, telefony, nátlak na každého ruského úředníka, který měl přijmout právě takové rozhodnutí, aby nedej Bože nedošlo k nějakému vyostření:
„My přece nechceme vyvolat válku na Donbasu, nebo válku s Ukrajinou. Nějak to musíme vyřešit…“
A kdyby prorazily, začal by majdan. Okamžitě by se zapojily všechny informační zdroje. Ale skutečnost, že nepropluly, že ty lodě byly zadrženy a uvázány u mola, že stát splnil svou funkci, je dokladem o stabilitě státního řízení v Rusku, a tak by teď rozpoutání majdanu bylo absolutně předčasné.

Kráceno: jk

zdroj: http://leva-net.webnode.cz/products/otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-26...

Autor: 
V. V. Pjakin, vložil: jk
Zdroj: 
http://leva-net.webnode.cz/products/otazka-odpoved-v-v-pjakina-ze-dne-26-11-2018/