Český guláš, chaos a nedovzdělanost nejenom vládních politiků

9. 7. 2016

Není nad jednotnou zahraniční politiku a ochranu českých zájmů. Pepa z Horní Dolní by ve venkovské hospůdce řekl: jednota musí být, bez ní nikam nedojdeme.  To evidentně čeští představitelé jednající v evropských orgánech neznají. Předseda vlády Bohuslav Sobotka důrazně žádal Jeana-Claudea Junckera aby po Brexitu nerezignoval a zůstal ve funkci předsedy Evropské komise, byť se naši poslanci vyjádřili opačně. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek zase v evropských strukturách žádal jeho odstoupení. Polská premiérka Beata Szydlová nevyužila blízkosti s Junckerem za jednacím stolem a o jeho odvolání se vůbec nebavila.

Při hlasování v Evropském parlamentu o sankcích při nepřijetí imigrantů členskými zeměmi EU zase zástupci TOP 09 a Ano 2011 hlasovali pro sankce vůči vlastnímu státu.

Co z toho vyplývá? Česká společnost se rozkládá zevnitř a  EU také. EU se rozloží a viníkem nebude jen Juncker, ale i další trapinohové, mimo jiné také ti z České republiky. Politici z členských zemí co volají po referendech by nebyli úspěšní, pokud by si to lidé nepřáli.  Tak to vypadá, když v chaosu a nekompetentnosti ruka ruku myje. 

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní