Zdechovský i Zahradil straší v Evropském parlamentu. Ze lži je usvědčila přiložená fotografie

8. 7. 2018

Evropským parlamentem obchází strašidlo - strašidlo z českých zástupců za KSČM. Teda aspoň někteří čeští europoslanci se toto strašidlo snaží vyvolat. Neštítí se přitom ani vyloženě lhát. Europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský zveřejnil 5. července na svém facebooku příspěvek s fotografií z Evropského parlamentu s výzvou ke sdílení, kde údajně komunisté mávají transparenty "Refugees welcome".

"Pan Zdechovský, zřejmě ovlivněn horkým letním počasím nebo možná i tíhou svědomí, jak špatně lidovci vedou EU (ano, Vy jste na rozdíl ode mě pro J. C. Junckera hlasoval), se snížil k tomu, že zveřejnil fotku, kde údajně komunisté mávají transparenty “uprchlíci vítejte“. Fór je v tom, že žádný z europoslanců na fotce není. Zase se ukázalo, že heslo “trochu pomoct, hodně škodit - to se může vždycky hodit”, na lidovce platí beze zbytku," napsala na svém facebooku Kateřina Konečná.

Po lidovci se k laciné lži přidal také europoslanec bez svědomí Jan Zahradil (ODS), který ovšem na svém facebooku přiznal, že na stranu, kde sedí zástupci KSČM v Evropském parlamentu, nevidí, protože je to daleko. "Něco tam měla, ale sedíme na opačných koncích sálu, tak jsem to nepřečetl. Ale podle toho, jak vyvádí, asi jo. Nebo něco podobnýho," napsal doslova po reakci Konečné na svém facebooku Zahradil.

Zahradil viděl transparenty, ale neviděl nikoho z KSČM.  Na fotce nejsou. Nejblíže k nim byl europoslanec za ČSSD Miroslav Poche, který Zahradilovi odepsal, že Kateřina Konečná, ani nikdo z KSČM, před sebou neměli žádný transparent.

"Vyzývám Jan Zahradil, aby to konkrétně doložil, nebo aby se za tuto sprostou lež (že jsem mávala transparentem “Refugees welcome” - "Uprchlíci vítejte") omluvil, a zároveň bych mu doporučila, aby spolu se svou stranou - zlodějskou ODS - raději zpytoval svědomí. Kdyby nepřistoupili tehdy jako vládní strana na Lisabonskou smlouvu, měli bychom o mnoho problémů méně!", napsala v dalším příspěvku Konečná. .

Zahradil se s reakcí Pocheho nechtěl spokojit, tak začal kolem sebe kopat a strašit s "komunistickou vládou", která by měla ve středu 11. července dostat důvěru.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM
Zdroj: 
Facebook Kateřiny Konečné, Jana Zahradila a Tomáše Zdechovského