ANKETA PL: Co si myslíte o návrhu E. Macrona na sankce vůči zemím EU, které by odmítaly přijímat migranty s prokázaným nárokem na azyl?

25. 6. 2018

Parlamentnilisty.cz: Francouzský prezident E. Macron se dle agentury Reuters vyslovil pro finanční sankce vůči zemím EU, které by odmítaly přijímat migranty s prokázaným nárokem na azyl. "Nemůžete mít země, které mohutně těží ze solidarity Evropské unie a které mohutně zdůrazňují svůj národní egoismus, když jde o otázky migrace," řekl. Co si o tom myslíte?

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: Že to je namyšlený, arogantní hlupák, prostě odrostlý, ale nevyzralý mamánek, který si myslí, že s úřadem přichází i rozum. Opak je pravdou. Kvůli takovým jako je on půjde celá EU už brzy na smetiště dějin. Bravo, Macron!

Leo Luzar, poslanec PSP ČR za KSČM: Návrh Francie, pokud by byl přijat, je nejrychlejší cestou k rozpadu EU. Ti, co zavinili vlnu migrace z Afriky bombardováním Libye by měli stanout před mezinárodním soudem a ne se dovolávat solidarity!

Lukáš Petřík
Parlamentnilisty.cz