Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip v Branicích na Písecku

24. 6. 2018

Pro obec Branice byl v sobotu významný den. Oslavili 120 let trvání Spolku dobrovolných hasičů (SDH), slavnostně předali vyznamenání členům SDH, oficiálně otevřeli nové  víceúčelové hřiště.  

Přítomní bohatě využili a ocenili  rozsáhlý doprovodný program pro děti i dospělé. Jmenujme například ukázku požárního útoku dětí, ukázky historické i nejnovější hasičské techniky, ukázku výcviku psů a slavnostní vysvěcení nově zakoupené hasičské dopravní techniky. Po následném křtu krásné knihy s fotografiemi a doprovodným textem „Branice v obrazech“ byl oficiálně zahájen její prodej.

Významné události obce Branice a širokého okolí se zúčastnil také dlouholetý „patron“ obce předseda ÚV KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip. Za účasti starosty obce Stanislava Češky, krátkém projevu k občanům, slavnostně společně otevřeli a uvedli do provozu víceúčelové (oranžové) hřiště. Jeho přítomnosti využila celá řada občanů k neformálním rozhovorům na aktuální otázky české politiky. Při nich výrazně převažovala podpora jeho úsilí při vyjednávání o možné toleranci vlády a úsilí být důstojným a rovnocenným partnerem ostatním vyjednávacím stranám.

Celým odpolednem provázela, za mírně větrného počasí, hudební skupina Doubravanka  hezkými českými a moravskými písničkami.

Fotogalerie

Autor: 
+foto: jk
Zdroj: 
Vlastní