K článku: Ač máme mladým co nabídnout, nedokážeme jim to říct…

17. 5. 2018

Marie Pěnčíková, předsedkyně komise mládeže a předsedkyně ÚRK KSČM, se vyjádřila na stránkách Haló novin a na centrálním webu KSČM.  "Ač máme mladým co nabídnout, nedokážeme jim to říct, říká v rozhovoru Haló novin Marie Pěnčíková".

K tomu uvádím. Nedokážeme to zatím říct ani nabídnout jakékoliv věkové kategorii. Viz. Zrušené mediální fórum 2018 v Plzni pro nezájem krajů a okresů!!! Do programů a analýz hezky vyskloňujeme význam médií od prvního do sedmého pádu a zase opačně, ale tím to podle mne končí. VV a ÚV minulém období mediální oblast fakticky upozaďovalo nevytvořením podmínek pro práci na centrální úrovni. Zmíněné mediální fórum se po X. sjezdu chtělo pokusit o nápravu stavu. Bohužel zůstalo jen u pokusu. Opět jen hezké řečičky, zdá se, okolo mediální činnosti pokračují.

Také VV a ÚV považuji za velkého viníka tohoto stavu, neboť jeho zástupci ve vrcholných orgánech z krajů a okresů nezabezpečují ani plnění  usnesení, pro které sami hlasovali.

Je naším nedostatkem, že nedokážeme, bohužel, ani mediálně v okresech a krajích zprostředkovat stanoviska a postoje zvolených zástupců - zastupitelů zvolených za KSČM z těchto jednání. Je tomu tak na okresní, krajské i celostranické úrovni. Všimněte si, že velmi často nemají krajské weby a centrální web co říci komukoliv cokoliv, někdy i více dní. Sám jsem pro jihočeské stranické orgány opakovaně psal analýzy a předkládal návrhy. Ale jako bych "házel hrách na zeď". Co bylo výsledkem? Kritizované organizace, okresní výbory a členové těchto orgánů si hlasováním na krajské úrovni zabezpečili jen to, aby v předkládaných analýzách nebyli negativně citovány.

Dlouhodobým a zatím neřešeným stavem v mediální oblasti je nedostatek publikovaných levicových a stranických názorů a stanovisek. Tato kritika se bohužel týká hlavně stranických funkcionářů na okresní a krajské úrovni. Proto bych rád znal názor čtenářů, který dávám ke zvážení:

Mohou mlčící členové zastupitelstev, funkcionáři stranických orgánů a aktivů  ve volbách na všech úrovních zastupovat KSČM? Stačí jen jejich poctivá práce?

Zatím jen dílčí závěr: Zatím podstatně navýšit v mediální oblasti personální a finanční zabezpečení. Snad tím vytvoříme lepší podmínky pro práci na tomto úseku a získáme aktivní dopisovatele.

Josef Kovařík
Vlastní