Celou kauzu považuji za velice nešťastnou a včetně i těch věcí, které rozpoutala Velká Británie, řekl Grospič v Radiožurnálu

17. 5. 2018

Rozhovor Radiožurnálu se Stanislavem Grospičem (16. 5. 2018) k stanovisku Senátu o nepravidivých slovech Zemana o novičoku.

"Určitě by utajované informace neměly být zveřejňovány žádným představitelem, zvlášť ne ústavním představitelem veřejné moci, ale na druhou stranu si musíme položit otázku, jestli v tomto případě šlo o utajované informace a v jakém rozsahu. Já celou kauzu považuji za velice nešťastnou a včetně i těch věcí, které rozpoutala Velká Británie. 

Myslím si, že ve sněmovně je především potřeba, aby se tím zabývaly příslušné výbory, a potom podaly tuto informaci. K tomu asi zřejmě dojde, pokud sněmovna zařadí tento bod a bude se tímto zabývat na svém programu. A koneckonců Senát tak učinil. Závěr Senátu je pro mě nejednoznačný, sice na jednu stranu konstatuje, že došlo k porušení povinnosti, vzhledem k tomu, že ty skutečnosti byly utajované. Na druhou stranu z toho nevyvozuje žádné další závěry, takže si počkám až na výsledek případného projednávání v Poslanecké sněmovně.

Celý záznam není k dispozici.

Autor: 
Mediální úsek ÚV KSČM