KSČM podpořila poskytování sociálních služeb v Písku

5. 5. 2018

V komunálních volbách 2014 přijali komunisté volební program, který byl a je realistický. Tento program také průběžně hodnotí, ale hlavně usilují o jeho plnění. Mimo jiné se zavázali prosazovat „Další zkvalitňování péče o seniory a invalidní spoluobčany, rozvoj sociálních služeb, domy s pečovatelskou službou a další terénní služby“.

Tak tomu bylo i při posledním hlasování na zasedání zastupitelstva města ve čtvrtek 26. 4. 208. Na tomto zasedání projednávali zastupitelé rozsáhlé finanční a jiné zabezpečení činností subjektů poskytujících sociální služby všeho druhu. Nemusím asi příliš zdůrazňovat, že zvolení zastupitelé za KSČM předložené návrhy svými hlasy podpořili.

Pro přehled uvádíme, jaké to byly návrhy a komu byly určeny k zabezpečení činnosti. Předně pro vytvoření právního rámce byly schváleny vzorové smlouvy na poskytnutí dotací na sociální účely na rok 2018, dále konkrétní finanční dotace na sociální účely v roce 2018 příjemcům:

Arkáda, Diakonie ČCE, Domácí hospic Athelas, FOKUS, MESADA, THEIA – krizové centrum, ŠVAGR, Alzheimercentrum Prácheň, Domov pro seniory Světlo, Seniorský dům.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní