Vymezovali se vůči X. sjezdu KSČM

24. 4. 2018

V době konání X. sjezdu KSČM se sešli v parku Dr. Antonína Brzoráda vedle kulturního domu v Nymburku demonstranti. Za účasti několika desítek až stovek lidí (viz iDnes) drželi hesla různě namířená proti Zemanovi, KSČM, Babišovi, k ochraně EU, proti Rusku, atd.

Média žonglovala s počtem demonstrantů různě. Deník Referendum počty demonstrujících pojal velmi velkoryse a rovnou uvedl tři stovky. Ostatní média už počty tak nenadsazovala.

Demonstrace, většinou mladých, někdy až velmi mladých zřejmě studentů, kulminovala v době kolem oběda delegátů a změnila se na jakýsi happening. Dále následovala jakási moderovaná  show vystupujících s různými tématy mimo historická fakta a objektivitu. Co mne však zarazilo, byl rozhovor jedné z organizátorek, která přímo uvedla, že se na probíhající akci připravovali řadu týdnů. Tomu odpovídalo kvalitní ozvučení, profesionální výkon mladého moderátora a pozvaných vystupujících. Otázka, kdo poskytl materiální zabezpečení, se přímo nabízí.

Vraťme se však k počtům demonstrantů, kde objektiv mého fotoaparátu jich nezaznamenal více než šedesát. Zato jsem zaznamenal nezájm místních občanů a nevhodné používání náboženské tématiky. To také o něčem vypovídá. Je ovšem potřeba ocenit i opačné prezentované názory o nichž však mainstreamová média nepsala. Jeden z nich také vidíme na přiloženém foto. Názor na tuto akci, a zda odpovídala zájmu tolika médií, si uděláme podle přiložených foto sami.

jk
Vlastní