Jednal Jihočeský krajský výbor KSČM

17. 4. 2018

V pondělí 16. dubna 2018 proběhlo jednání JčKV KSČM, které řídila jeho předsedkyně Alena Nohavová.

Po úvodních procedurálních otázkách seznámil člen výkonného výboru ÚV KSČM Petr Braný přítomné se závěry jednání ústředního a výkonného výboru ÚV KSČM. Důraz byl položen na přípravu a zabezpečení jednání X. sjezdu, na aktuální vnitrostranické otázky a na okolnosti vyjednávání o možné toleranci vlády.

Předseda klubu krajských zastupitelů Václav Kučera zase informoval o práci a rozhodování krajských zastupitelů KSČM. Při posledním jednání krajského zastupitelstva 5. dubna 2018 podpořili komunisté celou řadu návrhů krajské koalice. Zejména šlo o podporu grantových programů, o léčebně a sanatoriu Hrudkov a další otázky. Podpora projednávaných otázek vycházela z našich programových priorit.

Instruktorka stranické práce Květa Šlahúnková zase informovala o závěrech porady instruktorů ústředního výboru. Řešily se například otázky návrhů v rámci hospodářské rady,  administrativní zabezpečení X. sjezdu, oslav Svátku práce a dalších květnových akcí atd. Členy krajského výboru též seznámila se sobotním zasedáním komise mládeže a přípravou letošního celostátního jednání komise mládeže v Jižních Čechách.

Dalšími body jednání byly například dovolba členů krajského výkonného výboru KSČM, projednání nového organizačního řádu, přehled a zabezpečení okresních a krajských májových akcí, příprava setkání se starosty, místostarosty a radními samospráv.

V závěru jednání předsedkyně JčKV KSČM poděkovala přítomným za aktivní zapojení do diskuse, poděkovala za účast a jednání krajského výboru ukončila.

jk
vlastní