Vláda se musí válce rezolutně postavit

14. 4. 2018

Agrese, spáchané z prolhaných důvodů, zmařily miliony životů i v tomto století. Zpustošily celé regiony. Uvedly do pohybu migrační vlny, nevídané od porážky »třetí říše«. Teror slíbily zlomit už před lety. Vybírá si stále krutější daň i napříč Evropou.

Teď se nad světem vznáší ještě vážnější hrozba. Nemá obdoby od karibské krize. Útok, připravovaný proti Sýrii, postrádá jediný legitimní důvod. Hrozí přerůst v konflikt jaderných velmocí. V sázce je osud celé planety.

Jde o plán členských zemí NATO. Jeho součástí je i naše republika. Česká vláda jej nesmí podpořit. Nesmí jej ani mlčky přejít. Tentokrát už musí najít odvahu se postavit! Nahlas a rozhodně! V našem zájmu je jen vše, co napětí zmírní, a ne vyhrotí ještě víc. A tedy i embargo na demagogii, rozněcovanou »stranou války«.

Jsme zemí, které války přinášely jen útrapy. Prospěch z nich neměla nikdy. Tím víc se musí postavit hrozící zkáze dnes. Nezůstane v tom sama. Války se nechce účastnit ani Německo, Itálie a jiné země NATO. Staňme se prvním, kdo řekne NE! Nahlas a rezolutně! Takovou kuráž ocení celý svět.

Autor: 
Josef SKÁLA, místopředseda ÚV KSČM
Zdroj: 
ihalo.cz