Názory nejen KSČM se stále více přiklánějí k předčasným volbám

13. 4. 2018

Takové názory stále více zaznívají například od Vojtěcha Filipa, Jiřího Dolejše, Petra Šimůnka a části členské základny.

K uvedené možnosti se také vyjadřil Radim Valenčík ve svém komentáři "Nejčistší řešení? Nové volby. Kdo se bojí?"

Stručně – důvody pro nové volby:

1. Tzv. "demokratické strany selhaly" – daly do podmínek vyjednávání požadavek, který porušoval výsledek demokratických voleb. Vše o Babišovi bylo známo.

2. Následně selhal Babiš. Pod tlakem se vyjádřil v kauze SKRIPAL tak, že podle jeho "praecox" by on sám byl už politickou mrtvolou.

3. Dokonce selhává i skutečná přímá demokracie (myslím studenty a spol. ve veřejném prostranství) – ta by měla požadovat předčasné volby, tam končí její mandát, nikoli selektivní kádrování (pak totiž vzniká otázka, kdo to financuje a kdo je kádrovák)."

Celé vyjádření zde: 

Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/5619-nejcistsi-reseni-nove-volby-kdo-se-boj...

Na tom nic nemění ani, přes velkou složitost, ochota vyjednávacího týmu KSČM jednat dál  s ANO a SPD o nové vládě ve formátu, který doporučuje prezident Miloš Zeman.  Po schůzce s prezidentem to oznámil předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip. Podle dnešních vyjádření ČSSD nelze vyloučit pokračování rozhovorů s ČSSD. Tuto možnost nepreferuje SPD a jako důvod Tomio Okamura uvádí nespolehlivost poslanců ČSSD při hlasování a časté zrazování přijatých programů.

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní