V Písku se zrodila nová koalice pro podzimní komunální volby

5. 4. 2018

Jak uvedly Jížní Čechy Teď, zde pro podzimní komunální volby se v Písku zrodila nová volební koalice pod názvem "Pro Písek". Memorandum podepsali: Jihočeši 2012 - Eva Vanžurová, za Volbu pro město Jiří Hladký a za TOP O9 Josef Knot. K uzavření konkrétní koaliční smlouvy dojde v nejbližších dnech. O vyjádření jsme požádali předsedu OV KSČM v Písku a současného píseckého zastupitele Jiřího Lejčara, který mimo jiné uvedl:

… „pro nás je tento krok překvapivý a především předčasný. Zkušenosti nám daly několikrát za pravdu v tom, že víc než ujednání zástupců volebních stran je nejprve důležité rozhodnutí voličů. My jsme teď naopak ve fázi, kdy hodnotíme plnění slibů, které jsme našim občanům v roce 2014 dali. Zároveň řešíme výběr kandidátů, kteří jsou schopni a ochotni v zastupitelstvu a také ve výborech a komisích pracovat pro rozvoj našeho města. O pořadí na kandidátce budeme  jednat průběžně ve volebním štábu až po ukončení této fáze. V této době se s nikým nedomlouváme, nechystáme žádné memorandum nebo spojenectví.

Závěrem chci vyjádřit přání, aby podobné kroky volebních stran a hnutí nepoznamenaly vztahy a tím i chod zastupitelstva, rady nebo plnění usnesení. Přece jenom máme do podzimních voleb dost práce pro Písek“… uvedl Jiří Lejčar

Jak zaznamenala redakce internetových stránek OV KSČM, řada vyjádření je k tomuto uskupení velmi rezervovaná až spíše kritická. Společným jmenovatelem kritik je neplnění volebních slibů.

Autor: 
Jiří Lejčar, JK,
Zdroj: 
vlastní