ANKETA PL: Britští vědci nepotvrdili, že novičok byl z Ruska

4. 4. 2018

Parlamentnilisty.cz: Jak informoval Independent, britští vědci z vládních vojenských laboratoři v Porton Down po svém výzkumu nezjistili nic o původu novičokou, kterým mel byt otráven agent Sergej Skripal - nepotvrdili tedy verzi, ze novicok byl z Ruska. Co si o tom myslíte? Mela by tato informace něco změnit ve vztahu k Rusku?

Josef Skála, místopředseda ÚV KSČM: Zdivočelá verze, s níž ráčí děsit svět britská premiérka v těžkých nesnázích, je děravá jako řešeto na první pohled. Zjištění britských expertů dává za pravdu nám všem, kdo na to upozorňujeme od samého počátku. Podobných fakt už bude jen přibývat. Tím půvabnější bude podívaná na česká práčata "spojenecké solidarity" hlava nehlava. Že by se naučila červenat aspoň tentokrát? Nebo snad dokonce vzít zpátky, co se nesluší - a jenom poníženě službičkuje zahraniční "straně války"?

Zdeněk Ondráček, poslanec PS PČR za KSČM: Nic jiného než tento výsledek se ani nedalo očekávat. Jen absolutní blbci, několik politiků koncentrovaný do bloku DemoŽumpy a nejméně tři ministři v demisi z Hnutí ANO doufali, že tentokrát nás "naši" angličtí spojenci nepodvedou. A zase doufali špatně. Obecně bývá zvykem, že pokud je mezi dvěma stranami spor má rozhodovat někdo třetí, ale hlavně nestranný. To se tady nestalo. Angličané po vzoru svých amerických spojenců, kteří už mnoho let vystupují jako světový četník, žalobce, soudce a dokonce i vykonavatel v jedné osobě, přičemž role obhájce je nadbytečná až dokonce nežádoucí, se velmi rychle rozhodli a označili viníka, tedy Rusko a dokonce i samotného prezidenta Ruské federace V.V. Putina. Důkazy jsou zbytečné. Pro stádo přeci musí postačit pevné přesvědčení politiků a heslo kdo nejde s námi, jde proti nám. A jak je pro nás obvyklé Česko musí být ve vedoucí skupině, třeba i hlupáků a blbců, jako v tomto případě. A tak naši ministři a bohužel i premiér v demisi Babiš se předhánějí, kdo řekne větší hloupost, a to bez ohledu, jak to poškodí naše vztahy s Ruskou federací. Konečně máme ve vládě tolik očekávané odborníky.

Autor: 
Parlamentnilisty.cz
Zdroj: 
Parlamentnilisty.cz