Smrtelná látka „Novičok“ skloňována ve všech pádech. Co je to vlastně za látku? Jaké jsou její účinky?

28. 3. 2018

V oficiálním vyjádření mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová v souvislosti s otravou Skripala uvedla, že nejpravděpodobnějším zdrojem, ze kterého pocházejí chemické látky jsou ty země, které od konce 90. let až dodnes provádí intenzivní výzkum materiálů z projektu „Novičok". Mezi těmito zeměmi jmenovala Spojené království, Slovensko, Českou republiku, Švédsko a USA. Uvádím, uvedla. Rusko jen pojmenovalo fakt, Novičok se u nás vyrábí (protiproud.cz a jiné).

To jak je v našem mediálním mainstreamu nepochopeno a zneužíváno vyjádření ministerstva zahraničí nemá obdoby. Jen tyto státy mají možnosti a také prostředky ... a tak to chápu i já. Proč jen Rusko! Nejčastěji se hovoří o opakovaném obvinění naší země ze strany Ruska. Analytik Štěpán Kotrba v pořadu na Horké téma pro Parlamentní listy uvádí více podrobností zde:

perex: jk